Skupina dobře vypadajících mužů - Blanka Černá - Kult 10/10

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Po naprosto skvělém albu Jednoduché písničky o složitém životě přišlo seskupení Poletíme? s albem Skupina dobře vypadajících mužů. Brněnská kapela začíná být klubovou stálicí a málokdo o nich neslyšel. Chlapci se tváří, že moc dobře vědí, o čem mluví, a na své nové desce plné jinotajných vyznání to pouští ven.

Lídr kapely, výtvarník Rudolf Brančovský, je autorem textů. Vojta Konečný, Jáchym Hájek, Ondřej Hájek, Daniel Černý a Honza Beran jsou další dobře vypadající muži z Poletíme?. K nahrání desky si skupina pozvala spoustu hostů, včetně cimbálovky.
Hudební styl popsaný jako banjo punk future jazz je směsicí stylů a všehochuti, a není stravitelný úplně pro každého.

Album otevírá píseň Mařena o lokální krasavici, která se prohání na kole přes vesnici a není nikdo mužského pohlaví, kdo by se neohlédl. Fousy jsou vyznáním lásky pro zarostlé brady. O tom, jak máte někdy na něco s někým chuť a nikdo se vám neozývá, jsou SMSky. Co všechno dokáže, udělá, rozcupuje, oholí ledního medvěda včetně genitálií, aby jí dokázal, že ji miluje, o tom je Písnička pro Makrelu. Rozverně slibovací je Hvězda padá, která je k vidění na CD i ve videoklipu. Další klip je pro Mám depresi rád. O čem to je, snad ani není třeba rozvádět. Cimbál v punkové písničce? Punková písnička o víle? No proč ne. Vlést v les, tam to všechno je.
Sebetrýznivá a nešťastná  Sado-maso o tom, jak ho šíleně nechce, protože ten druhý je prostě ve všem lepší. Zlej chlapeček je banjovým a houslovým koncertem se zpěvy a řevy, jedna z mých oblíbených, o nájemném zabijákovi. Milostná námořnická píseň inspirovaná italskými žalozpěvy, to je Amore é mare, neskutečně vtipná záležitost. Až jako filmová hudba zní Duch o tom, co se děje v noci, potmě a pod peřinou. Závěrečná Když se dva opijí je mou favoritkou. Něžná cimbálovka, doprovázená zpěvořevem o neobyčejném opíjení se na loďce uprostřed jezera, má syrovou atmosféru a přitom je až dojemná.

Poletíme? na svém druhém albu předvedli, že rozhodně mají co nabídnout. Věřme, že vidět Poletíme? na živo bude docela zážitek.

Blanka Černá

http://www.kult.cz/divadlo-kino-hudba/hudba-kluby/detail/234481




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×