Kuzmich Orchestra

Bio:
Dorota Barová a Josef Ostřanský mají za sebou bohatou hudební kariéru v různých hudebních seskupeních. Dorota Barová např. v Tara Fuki, Vertigo Quintetu nebo v DoMa Ensemble,  kytara Josefa Ostřanského byla páteří takových legend, jako byli E, Dunaj, Rale či znovuvzkříšené BOO.
Skladby Kuzmich Orchestra oscilují mezi intimní křehkostí umocňovanou vyjímečným zpěvem Doroty Barové, elektroakustickým neofolkem, v němž se prolíná akustická kytara s vrstvením vokálů a ostřejší rockovou polohou, které dominují repetitivní kytarové a baskytarové riffy s minimalisticky pojatými bicími…

Dorota Barová…. zpěv, baskytara, smyčky
Josef Ostřanský…. kytary, bicí, smyčky



Dorota Barová(roz. Blahutová), narozena 22. 8. 1975, Třinec.
Kariéru zpívající violoncellistky započala krátce po absolvovaní ostravské konzervatoře (obor hra na violoncello, 1989–95). Dva roky působila v hudebním seskupení kytaristy Tomáše Maňase Lippany, komponovala a sama interpretovala hudbu k Francouzskému divadlu FF MU v Brně (1996–98).
V letech 2000–02 hrála v kapele Jiřího Hradila Chorchestr (funky-beat-jazz).

- Od roku 2002 - 2006 hrála s kapelou Jiřího Starého Asyl Akt (electro-acoustic-trip).
- V letech 2004 – 2007 byla hudebním dramaturgem brněnské jazzové  kavárny PoDobrazy.
- V současné době  paralelně s Tara Fuki vystupuje s kapelami Vertigo Quintet, Baterky, s improvizačním akustickým duem Tellemarkk, v duu DoMa Ensemble se saxofonistou Marcelem Bártou a s Kuzmich Orchestra s kytaristou Josefem Ostřanským. Spolupracuje s brněnským divadlem Neslyším v představeních režisérky Zoji Mikotové. Za hudbu k divadelnímu představení Dům Hluchého (Dorota Barová a Zdeněk Kluka) byla oceněna třetí cenou Thalie v divadelní sezoně 2003. V roce 2006 zkomponovala a natočila hudbu k filmu « Marta » režisérky Marty Novákové.

Diskografie:
TARA FUKI:  “Piosenki do snu”, Indies Records 2001
CHORCHESTR: “Arabigbit”, Indies Records 2003
TARA FUKI : “ Kapka”, Indies Records 2003
ASYL AKT: “Houpačka”, Kapka Records 2004
TARA FUKI: „Auris“, Indies Scope Records 2007
VERTIGO QUINTET: „Vertigo Quintet & Dorota Barová“,  Animal Music 2008

Josef Ostřanskýnarozen 1.7. 1958, Nový Jíčín
svou hudební profesionální karieru začal ve skupině Dunaj s Ivou Bittovou. Tato skupina odehrála množství koncertů doma i v zahraničí a stala se páteří brněnské alternativy. Paralelně s touto formací také vystupoval se skupinami E a RALE. V letech 1990 az 2000 spolupráce na festivalech a projektech v mnoha zemích, včetně tanečních konceptů s francouzkými umělci na scéně contemporary dance.
V období let 2002 až 2007 vystupoval sporadicky. V tomto období pracoval jako manager humanitárních projektů na severním Kavkazu a v Indonésii.
Od roku 2008 vystupuje se skupinami BOO a Kuzmich Orchestra a také samostatně doprovází výtvarné projekty.

Diskografie:
Iva Bittová & DUNAJ; LP (Panton 1988)
E – live; LP (Globus Internacional 1990)
DUNAJ – Rosol; CD (Pavian Records 1991)
DUNAJ – Dudlay; CD (Bonton 1993)
DUNAJ - IV.; CD,LP (Rachot 1994)
E - I adore Nothing; CD (Rachot 1994)
RALE – Rale; CD(Wolf Records 1994)
DUNAJ - Pustit musíš; CD (Rachot 1995)
DUNAJ - La la lai; CD (Rachot 1996)
Domácí lékař - Domácí lékař; CD(Indies Records 1996)
RALE - Až zahřmí; CD (Rachot 1998)
BOO – BOO; CD (Indies Records 1999)
RALE – Twilight / Soumrak; CD (Indies Records 2000)
BOO – Listen; CD (Indies Records 2002)


O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna

příměstský tábor Brno