Jan Spálený &

Jan Spálený (* 4. prosince 1942 Praha) je český multiinstrumentalista, skladatel a textař. Vystudoval Pražskou konzervatoř jako tubista u prof. Hozy. Od roku 1984 hraje se skupinou ASPM, kterou založil spolu s Petrem Kalandrou. Jeho jméno je také spojeno s Českým rozhlasem, kde pracuje jako hudební dramaturg a moderátor.
Diskografie:
Rok vydání Album Label
1978 Edison Supraphon
1979 Signál času Supraphon
1982 Já se tě nevzdám Supraphon
1985 Blues in Mind Supraphon / Artia
1986 Asi v tom bude nějakej háček Supraphon
1987 Pořádný blues Supraphon
1989 Hotel Štístko blues Supraphon
1989 Vytopená dáma Panton
1991 Havran N.A.R.
1992 Blues pro Mr. Vaňka (pouze MC) Apollo Records Comp.
1993 ...ještě jednou si vrznout Bonton
1995 The Best of Jan Spálený (výběr) Bonton
1995 Průhlednej chlap Bonton
1998 ASPM v klubu Na Petynce 1990 Bonton
1999 ... až srdce usedá Lotos
2001 Teď bych to udělal líp (2CD) Bonton
2002 Má vina Lotos
2007 Zahrada v dešti Lotos
2010 Zpráva odeslána EMI
2012 Panenko skákavá EMI
2012 Sedmdesát Supraphon
2016 Terčino milé údolí EMI

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna

příměstský tábor Brno