Ohm square

Ohm Square patří právem k pionýrům elektronické scény u nás. V kapele která vznikla v roce 1996 se setkali členové skupin Sebastians, Colorfactory a Hyena Family. Trojici doplnila britská zpěvačka Charlotte Fairman, známá z londýnského projektu Wubble-U. Již v roce 1997 vydala čtveřice debutovou desku Ohmophonica (Next Era),  pohybující se v rovině drum'n'bass a breakbeatu, která byla první taneční elektronickou deskou v Česku. Singl "Pillow" zařadila Nicolette na svou kompilaci respektované řady DJ Kicks, čtenáři Rock&Pop zvolili Ohmophonicu za desku roku. Na druhém album "Scion" opustili Ohm Square výraznější experimenty a soustředili se na jednotlivé melodické elementy, zvukovou pestrost v rámci mantinelů tanečně orientované muziky. To jim přineslo ocenění Akademie populární hudby Anděl v žánru "Dance And Hip Hop" (1999/2000). Skladba "Wounds On The Cherry Tree" se těšila velké popularitě a objevila se i na soundtracku ke kultovnímu filmu "Samotáři". Třetí deska přišla po šestileté pouze  Na "Love Classics" (Universal, 2005) objevili zcela novou podopu - nu-poprock (směs popu, trip-hopu, r'n'b a rocku). Následovalo žánrově neohraničené album "Taking Shape" (2007), které Ohm Square dokončili zcela ve své režii, a vyšlo coby download za kód z placené SMS zprávy nebo ve sběratelské edici na CD s originálním obalem Petra Pisaříka.

Protahující se prodlevy mezi jednotlivými alby byly vyplněny bočními projekty, produkcí pro jiné interprety a  skupiny, hostováním ve filmech, včetně skládání původních soundtracků ("Knoflíkáři", "Anděl Exit", "Eliška má ráda divočinu", atd.). Těmi nejviditelnějšími bokovkami byly Default (Dušan Only One), Skleník (Jan5 se svým bratrancem Bořkem), kNot Photogenic (Boris Carloff, Charlotte One a Bob Mustard) a Prince Of Tennis (Jan2 s Davidem Volenecem), kteří si za svůj debut "Urbi And Orbi" vysloužili nominaci na Cenách české hudební kritiky Apollo 2011.

V současnosti Ohm Square fungují coby duo Jan2 a Charlotte One, doplněné nejen koncertním hostem Mirkem Lackem.

U Starcastic Records vychází v 24. února 2014 v pořadí již pátá řadová deska, její předvěstí bylo tří skladbové EP Resist Dance, ktoré vyšlo v únoru 2013.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×