Sea + Air

V Německu působící duo, které tvoří manželé Daniel a Eleni, hraje zasněný indie rock s cembalem inspirovaný barokními melodiemi.

Daniel a jeho manželka Eleni spolu hráli, skládali a vystupovali jako Daniel Benjamin více než deset let, během kterých odehráli přes 1200 koncertů po celém světě a předskakovali takovým kapelám jako White Stripes, The Flaming Lips, Jose Gonzalez, The Soundtrack Of Our Lives, Woven Hand či Sufjan Stevens.

Zlomovým rokem pro ně byl 2010, kdy předskakovali Whitney Houston na jejím evropském turné. Poté, co zjistili, že svým hlasem dokážou zaujmout i takové obrovské arény, rozhodli se změnit si jméno na Sea + Air a vydat se na svoje vlastní světové turné. Ještě předtím však vydali svoji debutovou desku jako Sea + Air, kterou nazvali My Heart’s Sick Chord a která vyšla v minulém roce.

Inspiraci čerpají napříč styly. Vliv německé hudby 70. let a bachovského baroka se u nich mísí s příjemnými melodiemi a vytváří unikátní a nadčasovou hudbu. Daniel spojuje bravurně experimental s popem, což ve spojení s hlasem jeho ženy Eleni tvoří znamenitý celek.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×