Ad Acta

Vznik skupiny AD ACTA sa datuje do roku 1987, keď sa gitarové duo Peter Kriška z Levíc & Peter Kleja z Košíc ako študenti VŠ v Prešove rozhodlo rozšíriť diapazón nástrojov a preniesť svoje hudobné nápady do širšej hudobnej roviny. Postupne sa takmer výlučne vysokoškolská kapela etablovala do podoby, v ktorej pôsobila ďalších 5 rokov.

Keďže repertoár bol spracovaný a prichádzali ďalšie ponuky na koncerty či prebiehali rozhovory ohľadom vydania týchto skladieb na zvukovom nosiči, po čase bola vytvorená súčasná medzinárodná zostava, ktorá sa pustila do skúšania a následne do nahrávania CD. Niektoré skladby boli prearanžované, cieľom čoho bolo vymaniť sa z akýchkoľvek žánrových krabičiek či nálepiek, čím dostala hudba nový rozmer. Skúšobňa v Leviciach bola zamenená za skúšobňu v Budapešti, kde sa začali stretávať súčasní členovia:

Peter Kriška – akustické a elektrické gitary

Juraj Zaujec – spev, gitara

Tibor Borský – 4 a 6 strunné basgitary

Robert Varga – klávesové nástroje

Peter Szendöfi – bicie nástroje

Barbora Krišková – priečna flauta

Po niekoľkých skúškach padlo rozhodnutie ísť do štúdia, čo sa udialo na jar 2012. Dočasným domovom sa stalo štúdio v Székesfehérvári s výborným zvukárom Lajosom Panczelom, kde boli nahraté základné verzie všetkých skladieb s výnimkou záverečnej akustickej skladby As Time Goes By, ktorá bola nahratá tým istým zvukárom v divadelnom štúdiu v Budapešti.
Po prvotnej mixáži boli skladby dokončené a taktiež bol vykonaný finálny mastering v Angel studiu v Zelenči u Gaba Vohlárika.

A tu je výsledok, ktorý dúfame bude hodnotným vkladom v súčasnej hudbe a budeme ho môcť hrať pred publikom, ktorému sa bude páčiť...

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×