Zvíře jménem Podzim uvádí temný videoklip Andulka

fotka

Orchestr složený z výrazných osobností české hudební scény, natočil temný videoklip v kulisách úspěšného divadelního představení Pomezí.

Zvíře jménem Podzim hoří plamenem. Na začátku listopadu vydal mnohohlavý orchestr očekávaný eponymní debut u Indies Scope. A nyní přidává nový videoklip.

 


21. listopadu vydá nakladatelství Paseka bohatě ilustrovanou knihu Zvíře jménem Podzim, která rozvíjí příběh ukrytý v písních.

Hned poté kapela knížku i album pokřtí na třech výjimečných koncertech
 

22.11. - Brno - Fléda - www.facebook.com/events/119603772037635/
hrají: Zvíře jménem Podzim, Aid Kid LIVE Band, Kittchen

23.11. - Praha - Palác Akropolis - www.facebook.com/events/139831189908167/
hrají: Zvíře jménem Podzim, Albert af Ekenstam

24:11. - Plzeň - Moving Station - www.facebook.com/events/755269667994315/
hrají: Zvíře jménem Podzim, Aid Kid LIVE Band

Video pozvánka: https://youtu.be/zQ0FcxxxCAI


Těsně před turné, posílají hudebníci do světa třetí videoklip. Prostor dostala nečekaně jedna z nejalternativnějších skladeb alba, Andulka.

„Celá ta věc je začarovaná,“ konstatuje Jakub König, který dal před rokem kapelu dohromady. „Tahle písnička vznikla jako psychedelická improvizace hned při první nahrávací sekvenci v Jinočanech. Základ jsme nahráli společně a do zbytku jsme pak dotáčeli další stopy, jak kdo zrovna dorazil do studia. Využili jsme toho, že nově příchozí písničku neznali a nechávali je natáčet bez předchozího poslechu. A bylo neuvěřitelný a mrazivý sledovat, jak se ten původní lidovej popěvek sám o svý vůli mění v hutnou, černou písničku o vraždě.  
Napřed jsem ji nazpíval já. Ale pak se stavila na návštěvu Maruška Puttnerová. A dala ji z jedný vody načisto. Bylo skvělý bejt u toho. A taky trochu strašidelný“

Jenže to byl jenom začátek.
„Během práce na písničce se mi zároveň v hlavě líhly obrazy. Místnosti plný  stromů, který prorůstaj stropem, místnosti, který si les vzal zpátky.
O čtrnáct dní později jsem najednou v takový stál.
Divadelní představení Pomezí se odehrává v otřískaném třípatrovém činžáku. Je to takzvané imerzivní divadlo, diváci startují všichni společně v jedné místnosti... ale zbytek hry je jen na vás. Jestli budete následovat některého z herců. A nebo si projdete všechny místnosti, pozotvíráte skříně, pročtete zápisníky. A dřív nebo později narazí nějaký herec, děj, nebo situace, na vás.
Byl jsem úplně uhranutej a hned po představení jsem se nechal představit režisérovi Lukášovi Brychtovi, celý mu to vypověděl a poprosil ho, jestli bychom mohli klip k Andulce natočit na Pomezí. A teď, po roce, se to konečně stalo. A bylo to ještě mnohem zajímavější a zábavnější, než jsem čekal.“   

Produkce i obsazení videoklipu se nakonec ujala celá kapela s podporou týmu Pomezí.
„Během roku jsme měli naplánovaný tři videa s třema různejma režisérama. A všechno to, většinou na poslední chvíli, padlo. Tak jsme si řekli, že se o to tentokrát o všechno postaráme sami. Naštěstí se nám sešlo v kapele několik herců, Ondra Mataj je schopnej divadelní režisér a Matěj Vejdělek zase dokáže zprodukovat a zařídit prakticky cokoli. Takže tihle dva pár dní nespali a my ostatní strávili jednu fest vymrzlou senzační neděli v karlínským činžáku. A najednou to je. Další naplněnej sen.“

Zvíře jménem Podzim
je kapela, která vznikla v průběhu natáčení stejnojmenného alba. Její členové hrají většinou ve svých vlastních kapelách. Společně se tedy budou potkávat v následujících podzimech pouze na několika koncertech.
Zvíře jménem Podzim v současné době jsou:

Jakub König
Marie Kieslowski
Marie Puttnerová
Aid Kid
Terezie Kovalová
Tomáš Neuwerth
Tomáš Havlen
Ondřej Mataj
Veru Linhartová
Tereza Štětinová
Tomáš Obermajer
Ondřej Zátka
Andrea Jarolímková
Matěj Vejdělek
Adam Pakosta
Linda Arbanová
Tereza Kunderová
Markéta Monsportová

Pomezí
Námět a scénář:
Lukáš Brychta, Kateřina Součková, Štěpán Treitag
Představení Pomezí se stalo jednou z nejzajímavějších událostí loňské divadelní sezóny, získalo Cenu divadelní kritiky 2016 v kategorii Scénografie roku a ocenění Pocta festivalu alternativního diváka Příští vlna/Next Wave.
 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×