Na křty Ventolina za uvolňujícím tancem, Brno hlásí vyprodáno

fotka

Zimní semestr i koncertní turné, David Doubek alias Ventolin zvládá obojí. Svou novou desku Vitajte pokřtí ve středu 4. října v pražské MeetFactory a o den později ve vyprodaném Kabinetu Múz v Brně. Hosty budou Johuš Matuš, Francois Svalis a Tomino & Myslivec.

 

Ventolin, jehož hudební vášeň v dětství probudila trampská kompilace Ztracenka si zpívá, je aktuálně patrně nejoblíbenějším bavičem české elektronické scény. Rozdivočené analogové mašiny, legrační slogany, hloubavé texty a láska, také tak se dají shrnout jeho skladby, které se dočkaly vřelého přijetí na evropském kontinentu i v Japonsku.

 

Zásadní přísadou živého podání Ventolinových skladeb je odhodlání pořádně si zatancovat. Na křtech proto nebudou chybět ani starší hity. „Představím nové písničky z desky Vitajte v živé podobě, zazní ale i hity z Totemu a Supersoniku, bude prostor pro písničky i improvizace,“ slibuje Ventolin.

 

Deska Vitajte je protestem proti smutku a uzavírání se. Potenciál „pohladit“ ovšem mají také Ventolinovi hosté. „Předkapely jsem vybíral tak, aby byly zajímavé a žánrově příbuzné, ale zároveň odlišné náladou nebo přístupem. Elektronickou písničkářku Johuš Matuš jsem viděl poprvé v Semilech před dvěma lety a její výborná deska z loňského roku mě moc baví pro svou posmutnělou poťouchlost. Francois Svalis je zase hodně nadějný mladý producent se smyslem pro jemnost a vrstvy,“ upřesňuje Ventolin, kterého po křtech čekají další koncerty v Česku a na Slovensku. Hned v pátek 6. října vystoupí ve Zlíně a v sobotu 7. října v Hradci Králové. Hosty některých koncertů Ventolina budou také Midi Lidi a Dné.

 

V září vydané písničkové album Vitajte vyšlo pět let od úspěšného debutu Totem a rok po vydání instrumentálního alba The Game YS R0TTYN, které Ventolin připravil společně s polskými RSS Boys. Zvukově Ventolin své elektronické základy na novince posunul dál k anarchičtějšímu a živějšímu zvuku. Deska obsahuje hodně elektronicky znějící písničky, tepající bicí automaty a acidové linky, ale i věci skoro kapelové, s kytarami a živými bicími. První ohláškou alba byl působivý videoklip ke skladbě Disco Science, který pro Ventolina natočili hudebníci Petr Marek (Midi Lidi) a Johuš Matuš.

 

Samostatným tématem je název desky, který vznikl podle jedné praštěné fotky z turné s Midi Lidi. „Je divné, že v současné době takto banální a konvenční oslovení působí skoro provokativně. Jako bychom měli pocit, že vítat je nepatřičné. Jako by nebylo kam vítat. Zleva zprava nás všichni straší, společnost je vyděšená z interakcí se sociálními sítěmi, internet, kterému jsme tak věřili, se proměnil na černou stoku špehování a fašistické propagandy. A do toho vlastní osobní chyby, nedostatky a pochyby. Lidé se dnes začínají víc a víc uzavírat. Chci proti tomu protestovat, takže vitajte, navzdory všemu,“ dodává Ventolin.

 

Bližší informace: ventolin.cz  facebook  booking

Video Disco Science: https://youtu.be/jjTOYerHRVo

 

Aktuální koncerty:

04/10 Praha – MeetFactory (+ Francois Svalis, Johuš Matuš, Tomino a Myslivec)

05/10 Brno – Kabinet MÚZ (+ Johuš Matuš)

06/10 Zlín – Blok12 (+ Johuš Matuš, Tomino a Myslivec)

07/10 Hradec Králové – Nuuk (+ Johuš Matuš)

21/10 Opava – Freiplatz

27/10 Břeclav – Piksla (+ Johuš Matuš)

01/11 Plzeň – Anděl Café (+ Johuš Matuš)

11/11 Žďár nad Sázavou – Batyskaf (+ Johuš Matuš)

15/11 Olomouc – 15 minut (+ Francois Svalis)

16/11 Ostrava – Coooltour (+ Fiordmoss, Tomino a Myslivec)

17/11 Rožnov pod Radhoštěm – Tklub (+ Johuš Matuš, Tomino a Myslivec)

18/11 Piešťany – Žiwell (+ Johuš Matuš, Tomino a Myslivec)

24/11 Liberec – Bunkr (+ Midi Lidi)

25/11 Jaroměř – Bastion (+ Midi Lidi)

01/12 Znojmo – GoGo (+ Johuš Matuš)

02/12 Litomyšl – Kotelna (+ Midi Lidi)

06/12 Bratislava – Fuga (+ Johuš Matuš, Dné)

15/12 Ústí nad Labem – Hraničář (+ Johuš Matuš)

16/12 Pardubice – Divadlo29

22/12 Jihlava – Soul (+ Johuš Matuš)




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×