Hezký holky to mají těžký

fotka


Martin E. Kyšperský je známý z osobité rockové kapely Květy, ale v posledních letech se objevil i na televizních obrazovkách v seriálech Trpaslík, Svět pod hlavou či Případ pro exorcistu. Nyní se ujal i režie nového videoklipu Holka z letošní desky Květů.

Zatím poslední album se jmenuje Komik do půl osmé a Květy na něm výrazně mění zvuk i obsazení. Přestože kapela v začátcích těžila z folku, je aktuální deska nejrockovější ze všech dosud vydaných nahrávek. Skladba Holka je toho důkazem.

Video k písni Holka jsme dělali s Janem Fuksou, s nímž už skupina pracovala na mnoha předchozích klipech. Točilo se v prostorech brněnské továrny Mosilana. Uspořádali jsme tam fiktivní vernisáž, do klipu vymysleli příběh, pozvali kamarády, natočili tančící holky a přidali skutečného Tomáše Vtípila,“ říká o klipu Kyšperský.

Ačkoliv je skupina Květy experimentální a hledačská, postupně se z ryze alternativní škatulky stále více posouvá do rockové pozice. Je vyzdvihována pro silné texty, aranžérskou barevnost, brilantní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru. Téměř za všechna vydaná alba byla kapela Květy nominována na cenu Anděl a třikrát také ocenění získala. Za album Bilé včely má také hudební cenu Vinyla.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×