Podzimní tituly 2017

fotka

Podzimní nabídka alb roku 2017! Devět titulů doplní v průběhu dvou měsíců již osm vydaných nahrávek z první poloviny roku. Navíc brzy se můžete těšit také na nové singly kapel Ghost of You, Mydy Rabycad, BraAgas a dalších. A tento parádní podzim navíc okořeníme dalšími distribučními tituly jako je například horká novinka Vitajte (15.9.), kterou přináší brněnská legenda Ventolín.

----------------------------------

Band of Heysek - Shovel & Mattock

datum vydání: 14.9.2017

Nejšpinavější bluesrock současné české hudební scény předvádí brněnské trio Band of Heysek. Jejich debutové album s názvem Shovel & Mattock (Lopata & Krumpáč) je otiskem živočišnosti a syrovosti bluesrocku, které zahrnuje i značnou dávku improvizace, „špíny“ a nedokonalostí. Trio vedené Honzou Švihálkem (mj. Hoochie Coochie Band) vzniklo na základech zaniklého rapbluesového projektu Nuck Chorris Gang. Tentokrát je v jejich nové kapele Band of Heysek méně experimentu a více blues, mnohem mnohem více blues.

Křty alba:

10.11. -  Brno, Hudební kavárna Stará Pekárna

16.11. -  Šumperk, festival Blues Alive

----------------------------------

Narajama - Concurrere

datum vydání: 22.9.2017

Dříve prog-rocková kapela Narajama vydala v roce 2014 po více než desetileté pauze album Convergere, kde v původní sestavě doplněné perkusemi využila vícero žánrů čerpaje i z moravských kořenů. Na novém albu nazvaném „Concurrere“ pokračuje se zvuky cimbálu v multižánrovém pojetí hudby: od moravského folklóru přes progresivní rock až po moderní jazz.

----------------------------------

Bombarďák – 3FO3

datum vydání: 6.10.2017

Máš pocit, že stárneš? Že už nedokážeš doposlouchat desku Sepultury až do konce? Bombarďák a jejich deska 3FO3 je přesně pro Tebe. Něco tak šíleného a zvukově propracovaného jsi ještě neslyšel. Tak akorát akordů, tak akorát textu a 19 hitovek. Bombarďák Jiří Jelínek říká: "Pravda je, že fotři jsme vlastně čtyři, ale tři mušk​e​týři byli taky čtyři!“ Vtipné a svižné písničky, které nadchnou jak fanoušky předchozích dvou desek Bombarďáka tak i všechny děti a rodiče co mají rádi smějí a tancují.

Křty alba:

26.11. Brno, Café Práh

28.11. Praha, Divadlo Minor

----------------------------------

Traband  - Přítel člověka (reedice + 4 bonusové skladby)

datum vydání: 16.10.2017

Po deseti letech od prvního vydání alba Přítel člověka je tu reedice legendárního alba kapely Traband. Na rozdíl od původního vydání bude tentokrát CD zabaleno ve standartním digipacku. Nově deska obsahuje navíc také velmi raritní verze čtyř skladeb, kdy Jarda Svoboda s Clarinet Factory zaznamenali ve zkušebně některé písně ještě před nástupem Trabandu do studia v roce 2007.

Pozor, připravují se speciální koncerty k vydání tohoto alba. Nebude se jednat o Traband, ale velmi mimořádné seskupení, které pod taktovkou Jardy Svobody bude hrát nejen skladby z Přítele člověka. Další podrobnosti již brzy.

----------------------------------

Jakub Noha – Retrospektivní 8CD

datum vydání: 20.11.2017

Dva boxy a každý z nich bude obsahovat čtyři CD. Celkem tedy osm alb odhaluje, jak výjimečnou osobností na české hudební scéně Jakub Noha je. Retrospektiva tohoto skladatele, textaře, kytaristy a zpěváka mapuje celé jeho aktivní muzikantské období. Šest alb bude obsahovat záznamy z koncertů. Jedno album bude plné opravdu raritních kousků a jako třešnička na dortu je v kolenci zařazena také debutová nahrávka Jakuba Nohy - „Popelka jde na ples“, která doposud vyšla jen na vinylu a je již pěknou řádku let nedostupná.

 

----------------------------------

Mydy Rabycad - M.Y.D.Y.

datum vydání: 27.10.2017

Třetí studiové album Mydy Rabycad bude obsahovat nejen hit Just Dance, ale i všechny skvělé singly natočené v berlínských Red Bull Studios. Mydy Rabycad od posledního alba Glamtronic dokázali hrát na legendárním festivalu Glastonbury, jet na turné za oceán i do Asie, odehrát řadu evropských festivalů včetně nedávného skvělého vystoupení na Lowlands a pilně koncertovat i na domácí scéně.

Křty alba:

9.11. Praham Lucerna Music Bar

30.11. Brno, Fléda

----------------------------------

Zvíře jménem Podzim  - Zvíře jménem Podzim

datum vydání: 3.11.2017

O kráse i nebezpečích pošmourných dní je projekt Jakuba Königa (ex Obří broskev, Kittchen) složený z mnoha skvělých hudebníků současné indie scény. Určitý čas, kdy srdce ovládá podzimní melancholie, se dotkne každého z nás. A tento stav mapují krásné a zasněné písničky projektu Zvíře jménem Podzim. Členové: Jakub König, Marie Kieslowski, Marie Puttnerová, Aid Kid, Terezie Kovalová, Linda Arbanová, Tomáš Neuwerth, Tomáš Havlen, Ondřej Mataj, Veru Linhartová, Tereza Štětinová, Tomáš Obermajer, Ondřej Zátka, Andrea Jarolímková, Matěj Vejdělek, Adam Pakosta, Michaela Verbová, Markéta Monsportová.

Křty alba:

22.11. Brno, Fléda

23.11. Praha, Palác Akropolis

24.11. Plzeň

----------------------------------

Jiří Pavlica & Hradišťan - Pozdraveno budiž světlo

datum vydání: 1.12.2017

Kompilace těch nejkrásnějších písní a koled, které Jiří Pavlica a Hradišťan natočili, o adventu a vánočních časech. V dárkovém digipacku bude zabaleno CD, které kromě známých skladeb bude obsahovat i několik nikdy nevydaných nahrávek Hradišťanu.

 

----------------------------------

Tomáš Kočko & Orchestr - Z Radosti

datum vydání: 14.11.2017

Tomáš Kočko spolupracuje s brněnským divadlem Radost, které se zaměřuje především na dětské publikum, už řadu let. Nové album Z Radosti přináší písničky ze tří pohádek, které divadlo mělo nebo má na svém repretoáru. První z nich je již z roku 2009 - "O Honzovi a zakleté princezně", další dvě nesou název "Pohádková píšťalka aneb Kutululů z Beskyd dolů" a "Kubula a Kuba Kubikula".

 

                                             




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×