Nový videoklip Provence

fotka

Písničkářská dvojice Cermaque a Iamme Candlewick přichází s novým videoklipem ke skladbě Provence z jejich loňského alba Gravitace. Píseň vznikla na jihu Francie v rámci jejich půlročního putování obytňákem po Evropě. „Děti usnuly, Ondřej Jalůvka vytáhnul z auta loutnu a Iamme začala zpívat mé veršované poznámky o stařičké krajině, kterou jsme projížděli. Do toho na plné decibely burácely cikády. Píseň se nám vymanila z magického písňového zásvětí přímo před očima.“ Skladby se po příjezdu do Čech produkčně zmocnil Martin „Bonus“ Hůla. Mužský part působivě přezpíval Vladimír Merta.

Navzdory letnímu provensálskému zasnění písně, natočili Čermákovi větší část jejího videoklipu loni v prosinci nedaleko Prahy. Autor klipu Jakub k němu dodává: „Ta píseň má vícero témat. Paměť krajiny, kult ženství, nedohlednou součinnost příčin a důsledků, takový všesměrný souběžnosti. Chtěl jsem v klipu vytvořit určitý pohanský prostor. Vyprávět abstraktně, ale naléhavě o klenutí mezi životem a smrtí, mezi mužem a ženou. Ono to z toho lezlo samo. Mladá krasavice Iamme v sobě má sílu prastaré čarodějnice a ze stárnoucího barda Vláďy Merty zase leze takové klukovské šotkovství. Patou hloubím v hlíně ďulek / a na druhé straně Země / pomaličku roste hora...

Píseň je součástí alba Gravitace, které bylo nominováno v rámci letošních žánrových cen Anděl v kategorii Alternativní hudba. Vydalo Indies Scope v roce 2016.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×