Tomáš Kočko & Orchestr s Velesu dále boduje v Evropě a míří do klubů.

fotka

Letošní album Tomáše Kočka a jeho Orchestru se již třetí měsíc drží v TOP20  prestižní evropské hitparády WMCE (www.wmce.de), nyní aktuálně na třináctém místě. Mimořádný úspěch v tak široké konkurenci chce Tomáš Kočko zúročit i na koncertech. Řada vystoupení vyvrcholí speciálními koncerty v brněnském Sono Centru, na frýdecko-místecké Nové scéně Vlast, ostravském Parníku a v pražské Malostranské Besedě.

 

Na brněnském koncertě zazní všechny písně z alba Velesu za účasti muzikantů, které můžete slyšet i na nahrávce. Tomáš Kočko osvětluje další průběh večera. „Beata Hlavenková bude hlavním hostem, resp. stane se kněžkou postřižin :-). Tak jak se jiné alba křtí, my budeme provádět staroslovanské postřižiny (dávný  rituál uvedení a přijetí mladého jedince do kruhu kmene). Přece jen už Velesu vyrostlo z dětských plínek a prokázalo, že má nárok být přijato mezi dospělé. Po slavnostní chvilce, tedy postřižinách, odehrajeme, opět za účasti našich hostů (dechová sekce, akordeon, cimbál...), set našich starších písní pod nohy i ke snění.“ Jmenujme z hostů cimbalistu Michala Grombiříka, akordeonistku Kláru Veselou, zpěvačku Elišku Skálovou či vokalistky z pěveckého sboru Kampanela Brno.

Rozruch kolem Velesu neustane klubovým turné, protože brzy bude nejen premiéra nového videoklipu. Pro druhý videoklip z aktuálního alba Velesu (první byl Do Návu) režisér vybral závěrečnou píseň  Na konci dní (Do Návu II.). Tomáš Kočko dodává: „A ještě jedna perlička na závěr. Fanoušci nás dokopali k natočení třetího klipu. Sami založí účet na Startovači a zorganizují natáčení. Bude to na titulní píseň Velesu.

Kde můžete slyšet Velesu na koncertech:

19.10.     Brno - Sono Centrum
20.10.     Frýdek-Místek- Nová scéna Vlast
22.10.     Ostrava - Parník
23.10.     Praha - Malostranská Beseda




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×