Video Čankišou ze křtu alba Supay

fotka

Live video z brněnského křtu alba Supay ukazuje, jak vymazlený večer se kapele Čankišou povedl. Večírek, jenž byl originální koncertní show, se odehrál 21.12.2015  na Flédě a uzavřel tak hektický rok kapely. Panové z brněnské world beatové stálice představují video v krátkém mezičase odpočinku před tím, než opět vyrazí rozdávat energii a rozpohybovat každé publikum s nezmenšenou silou tak, jak předvedli na večírku k vydání desky Supay.  

 

Záznam ze křtu na skladbu Nomadisavej, která ve videu zní, představuje nejen kapelu Čankišou, hostující hudebníky Annu Laborovu a Luboše Krobota, ale i kmotra cestovatele Rudu Švaříčka a několik performerů včetně Juráše, který předvedl působivé a nebezpečné vystoupení, kdy snesl CD z výšin až na pódium. „Měli jsme chuť udělat si večírek se všemi kamarády a předvést Supay trochu netradičně tak, aby to lidi bavilo. Těsně před křtem nám trochu zatrnulo, ale Juráš to naštěstí přežil ve zdraví a doslova nám snesl Supay z nebes. Co víc si přát“, komentuje koncert zpěvák Karel Heřman. Nahrávka Supay je šesté řadové album Čankišou a představuje ji v nečekané poloze melodické kapely, která využívá prvky world music velmi uvážlivě a proti počátkům možná až střídmě. Jedna věc se ale od počátku nemění: energické koncerty, které muzikanti předvádí po celou dobu existence kapely.  

Čankišou

Sedmičlenná kapela Čankišou pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. Ty se pod vedením hlasem i postavou impozantního zpěváka Karla Heřmana po pár minutách mění v divoký taneční rej. Čankišou se svou fůzí různých etnických vlivů na rockovém základě a bohatou sbírkou exotických nástrojů projeli svět od ostrova Réunion v Indickém oceánu přes Pakistán až po malajské Borneo.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×