Květy - nové video a vinyl

fotka

Kapela Květy, která patří k nejvýraznějším představitelům osobité tvorby pulsující od alternativy až k písničkářskému rocku, slaví letos patnácté výročí své existence. Oslavy začali vydáním alba Miláček slunce v červnu letošního roku a vyvrcholí speciálními koncerty na podzim. Nyní ale představujeme první ze tří videoklipů, který si kapela nadělila. Klip k písni CIZINEC natočil Jakub Čermák, známý také pod přezdívkou Cermaque.


Kapela Květy oslovila tři režiséry, jejichž práce koresponduje s hudební tvorbou této brněnské čtveřice. Leader kapely a autor všech skladeb na album Miláček slunce, Martin Kyšperský potvrzuje, že s výběrem autora prvního videoklipu je navýsost spokojen. „Obdivujeme Jakubovu práci, protože je málo animátorů věnujících se s citem pro věc právě videím k písním. Podařilo se mu vytvořit magickou atmosféru, do které se člověk rád ponoří, i když celý klip netrvá ani tři minuty. Pochopitelně Jakub není ani doslovný a k příběhu písně přikládá jiný, vlastní. Krásná práce, jsme šťastní!


Po prvním videoklipu se nyní fanoušci kapely těší na vinyl alba Miláček slunce, který dostane na pulty 10.září. Pak budou následovat další videoklipy a hlavně podzimní šňůra dvaceti koncertů. Křty alba se odehrají  21. 10. v brněnském Kabinetu múz a  22. 10. 2015 v pražské Malostranské besedě.

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×