Křest nového alba písniček pro děti

fotka

V pondělí 25.5. vychází nové album písniček pro děti Dobrá medicína. To natočili divadelníci, muzikanti i terapeutové navštěvující pod hlavičkou neziskové organizace Loutky v nemocnici již 10 let dětské pacienty hospitalizované v nemocnicích a léčebnách po celé České republice.

Odpoledne s písničkami a pohádkami v divadle Minor.

Slavnostní křest CD proběhne 23. května odpoledne během Dne Loutek v nemocnici v divadle Minor. Už od 14 hodin se návštěvníkům otevřou brány divadla a oni spolu s herci a muzikanty z Loutek v nemocnici budou procházet zákoutími divadla. Potkají se s loutkami z divadelních představení, které Loutky hrají v nemocnicích, vyřádí se ve výtvarných, hudebních i pohybových dílnách a celé odpoledne završí benefiční koncert Loutkobandu, a kapel Zuby nehty a Tornádo Lue. Vstupné pro všechny je dobrovolné. Výtěžek bude použit na činnost Loutek v nemocnici.

V České republice je ročně hospitalizování přibližně 180 000 dětských pacientů. Těm se snaží Loutky v nemocnici přinést radost svými divadelními představeními a písničkami. „Není to však obyčejné přestavení. Hrajeme s dětmi a pro děti. Nabízíme bezprostřední komunikaci a děti se zapojují do hry: napovídají, pomáhají, vymýšlejí příběhy, hrají s loutkami a často se svěří i se svým trápením. Loutky dokáží u nemocných dětí často víc než pilulky – vykouzlit úsměv, zaplašit stesk po domově, pomoci na chvíli zapomenout na bolest a trápení.“  doplňuje Marka Míková.

 

foto




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×