Luno pokřtí Close to Silence

fotka

Pražská kapela Luno v čele s charismatickou zpěvačkou Emou brabcovou vydala v únoru akustické "best of" album Close to Silence. Album představí na na krátkém akustickém turné, které začne 27. března v pražském Paláci Akropolis s řadou zajímavých hostů.

Kapelu Luno čekají po roce další akustické koncerty. První z nich proběhne 27. března v Paláci Akropolis, kde kapela zároveň pokřtí svojí poslední nahrávku, album Close to Silence. To spatřilo světlo světa letos v únoru a je jakousi akustickou rekapitulací nejzajímavějších skladeb, které se kapele podařilo v posledních šesti letech složit.

Křest a tři další koncerty, které mají Luno před sebou, budou jakýmsi vyvrcholením "tichého" období, spojeného s těhotenstvím zpěvačky Emy Brabcové (Khoiba, Roe Deer). Na koncerty se dle svých slov samozřejmě těší. "Když jsme loni plánovali akustický koncert v Akropoli, vůbec jsme nečekali tak silné pozitivní ohlasy, nikoho z nás by nenapadlo, že tenhle koncertní pokus vyvrcholí v celou desku. Nakonec to všechno ale všechno moc hezky zapadá do sebe, nálada akustických aranží moc hezky sedí k mojí staronové mateřské roli," říká Ema, která se letos stala dvojnásobnou maminkou.

obal alba

Deska Close to Silence, která vyšla mimo jiné i na vinylu, byla částečně financována pomocí crowdfundingového portálu HitHit. Jednou z odměn, kterou mohli přispívající získat, byla možnost zahostovat si s kapelou Luno na jednom z jejich koncertů. Tuto možnost využila mimo jiných například i Lenka Dusilová, která s kapelou vystoupí 23.4. v brněnském klubu Fléda. Ani Praha ale nebude ochuzena o zajímavé hosty: Luno se představí spolu se slavnou violoncellistkou Terezií Kovalovou, smyčcovým kvartetem, vokalistkami Denisou a Simonou Katzerovými či klavíristou Františkem Boříkem, jehož nástroj akustickým Luno do jisté míry dominuje.

Vzhledem k čerstvě narozené ratolesti zpěvačky Emy Brabcové, před sebou Luno nemají koncertně úplně nabitý rok. Kromě Prahy a Brna se ukáží ještě v Plzni a Olomouci, na Slovensku navštíví Grape festival. Každý kdo tedy chce letos vidět Luno v akustickém kabátu by neměl váhat, mnoho příležitostí k návštěvě jejich unplugged vystoupení zřejmě nebude.

Kdy a kam tedy na Luno? Seznam koncertů níže:

Praha: 27.3. - Palác Akropolis
Plzeň: 28.3. - Divadlo pod Lampou
Olomouc: 31.3. - Jazz Tibet
Brno: 23.4. – Fléda (host Lenka Dusilová) support Calm Season, Vees, Tichonov

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×