Muna - Karel Souček - hudebniknihovna.cz

fotkaMuna zpěvačky Irglové je dotekem orientu

Zpěvačka Markéta Irglová vydala své druhé sólové album nesoucí název Muna. Česká zpěvačka, pyšnící se cenou Oscara, dodala albu nový nádech, v němž se posluchači mohou nechat unášet pod vlivem etnické hudby. Album obnáší jedenáct písní, na kterých se podílela samotná umělkyně, což dokazuje, že Irglová je i opravdovým tvůrčím talentem.

Zasloužený úspěch

Tato deska zpěvačku posouvá o stupínek dál. Jednak proto, že se zlepšila v psaní textů, ale také z toho důvodu, že ji celé hudební pojetí posunulo zase o kus dál, než na tom byla s debutem Anar. Sama sobě, ale i posluchačům tedy dokázala, že svůj talent umí prodat a že veškerý úspěch má stoprocentně zasloužený.

 

Dotek orientu mohou posluchači zažít v písni The Immemorial. V pořadí druhý singl tak zavání něčím výjimečným a neznámým, zároveň ale dokáže povzbudit. The Immemorial bude tedy výbornou skladbou pro chvilku odpočinku a zamyšlení.

Muna jako cesta k relaxaci

Útulností zavání i další píseň Season Change. Při poslechu je možné a žádoucí na chvíli zavřít oči, nikoli proto, že je hudba pomalá a nudná, ale z toho důvodu, že je s její pomocí možné příjemně relaxovat. Tady se Irglová trefila do černého především u lidí, kteří se potřebují po náročném dni zregenerovat. Pak je Season Change výbornou volbou.

Celé album Muna se vlastně nese v poklidném, etnickém duchu. A proč taky ne, když je dnešní hudební scéna zahlcena popovými, hip-hopovými anebo rockovými hity, na jaké jsme zvyklí. Markéta přišla s originální a příjemnou změnou, kterou by si měl každý, minimálně jednou za čas, vyčistit hlavu.

 

Irglová letos stihla s albem v rámci turné procestovat Kanadu i USA. V listopadu však navštíví i Evropu a nezapomene ani na Českou republiku. Dohromady tři koncerty proběhnou 8. 11. v Brně, o den později doma ve Valašském Meziříčí a 10. 11. v Praze.

Karel Souček

http://www.hudebniknihovna.cz/muna-zpevacky-irglove-je-dotekem-orientu.html




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×