Nový videoklip a křty CD Markéty Irglové

fotka

Markéta Irglová vydala v září letošního roku novinku, své druhé sólové album, Muna. Nahrávku, která vyšla u prestižního amerického vydavatelství ANTI (Licence v ČR a SR - Indies Scope a Indies Happy Trails), představuje Markéta na živo po celém světě, z amerického turné se přesunula do Evropy a brzy také zavítá do ČR. Na třech domácích koncertech se představí se i společně se spoluhráči Robe Bochnikem (guitar) Joe Doylem (bass ) a Aidou Shahghasemi (daf/vocals). Jako speciální host bude koncert zahajovat svým vystoupením Rosi Golan. O mimořádném zájmu svědčí vyprodané koncerty, jak v zahraničí tak i u nás. Pražský křest alba i koncert ve valašském Meziříčí mají zcela naplněnou kapacitu.

08/11/14 20:00 Brno, Sono Centrum (www.sonocentrum.cz)

09/11/14 19:00 Valašské Meziříčí, Kulturní Zařízení KZ (www.kzvalmez.cz) - Vyprodáno

10/11/14 19:00 Praha, Divadlo Studio DVA (www.studiodva.cz) - Vyprodáno

Jako bonus Markéta Irglová nedávno zveřejnila nové video na skladbu Fortune Teller. Video se tentokrát natáčelo v ČR a režie se ujala Petra Hermanová.

 

 

 

Umělec: Markéta Irglová
Album: Muna
Kat.č.: MAM350-2
© + (P) 2014 ANTI (licence pro ČR a SR - Indies Scope & Indies Happy trails)
Datum vydání: 23.9.2014

ukázky z celého alba: http://www.indies.eu/music-player/?ida=2232

Tři roky po svém debutovém albu ANAR přichází Markéta Irglová, jediná česká ženská držitelka Oscara, se svým druhým albem MUNA. Nahrávka MUNA (islandsky „rozvzpomínat si“) přináší jedenáct autorských písní v bohatším aranžmá a širším nástrojovém obsazení než u debutového alba ANAR. Dokládá nejen autorský potenciál Markéty Irglové, ale také její schopnost tvůrčího vývoje. Náladou album sice navazuje na romanticko-folkový debut, v řadě písní však Irglová tyto hranice prvního alba překračuje a dostává se do poloh dříve netušených, kde se potkává rocková hudba s etnickými vlivy Orientu.


"Nádherné melodie v kombinaci s úžasným hlasem, takové spojení tady nebylo od začátků Joni Mitchell" (Boston Globe)

Muna představuje výrazný krok vpřed v tvorbě Markéty Irglové.  Irglová jedenácti písněmi, které znějí fantastacky prokázala, že je mimořádný skladatelský talent a že její oscarový příběh ještě čeká dlouhé pokračování“  (Pennyblackmusic)

Češka Markéta Irglová nadchla nashvillské publikum! Elegantní písně z MUNY se vám dostanou pod kůži a už tam zůstanou“ (Nashville Music)

"Muna je důkazem obrovského hudebního nadání Irglové, které ma na to, aby překonalo i předchozí plodnou spolupráci s Glenem Hansardem“ (The Key, Philadelphia)

"Přestože jsou písničky Irglové vhodné spíše do koncertního sálu než rockového klubu, emotivnost a naléhavost jejího projevu dává tušit, že ani velký komerční úspěch (nebo snad další Oscar?) není v budoucnu vyloučen." (The Reader, Chicago)

„Na album MUNA budete potřebovat trochu času, ale budete odměněni opravdu krásnou hudbou. Island markétě Irglové sluší“ (The Irish Times“)

 

 

foto foto foto foto foto

 

 

 

 

 

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×