DVA startují turné videoklipem Nunki

fotkaNa prahu česko-slovenského turné DVA zveřejňují videoklip Nunki vytvořený dětmi

 
DVA se po třech týdnech vrátili z koncertů a putování po Spojených Státech a stojí na prahu svého velkého česko-slovenského turné. Vypukne 27. března v Pardubicích a pokračovat bude až do konce dubna. U této příležitosti Bára a Honza Kratochvílovi zveřejnili i svůj nový videoklip Nunki. Pražský křest nového alba Nipomo se koná 1. dubna v MeetFactory.
 
Na koncertování doma se těšíme, fanoušci z nového alba uslyší nejmíň osm nazkoušených skladeb. Radost máme taky z účasti hostujího dua Monikino Kino, Petra Marka a Moniky Midriakové, kteří s námi odehrají většinu koncertů,” říkají Dva, které po domácím turné čekají také další koncerty v Evropě a díky labelu Northern Spy Records se letos ještě dvakrát podívají i do Spojených Států. „Je to kombinace workoholismu a štěstí. Aby se člověk uživil hudbou, musí doopravdy hodně pracovat, ale zároveň to je ta nejzábavnější práce na světě. Někdy máme pocit, že máme kapelu jenom proto, abychom mohli cestovat,“ dodávají pobaveně DVA.
 
Nový videoklip z alba Nipomo, už třetí, se jmenuje Nunki a pro kapelu ho připravily děti. „Naše kamarádka Anna Krtičková učí animaci na dětských workshopech v centru Roztoč v Roztokách a chtěli jsme od dětí klip. Vybraly si samy skladbu Nunki a záměrně jsme jim nedávali náš text, který je napsán podle snu jedné blízké osoby. Chtěli jsme, aby si vymyslely svůj vlastní příběh. Podle našeho textu a výsledného klipu můžete sami porovnat, co v tom děti našly a jak je to blízko originálu. Na klipu pracovalo 6 dětí ve věku 6 až 13 let,“ odhaluje pozadí klipu Bára Kratochvílová.
 
Tím ale výčet letošních aktivit DVA nekončí. „Volného času nám moc nezbývá, ale máme to tak dobře zařízené, že naší prací je nejoblíbenější činnost, při které se realizujeme. Tvorba hudby je tak pro nás aktivním odpočinkem, takže celkem slušné perpetuum mobile,“ doplňuje Honza Kratochvíl. Během červnového koncertování v Polsku tak patrně vznikne společné indiánské album u ohně se spřízněnými Napszyklat, ještě během jara budou DVA dodělávat hudbu k výukové počítačové hře Československo 38-39 pro Karlovu univerzitu a na letní prázdniny plánují novou hru s Járou Plachým a Amanitou Design. „Bude se jmenovat Chuchel, víc zatím prozradit nemůžeme. Snad jen, že to bude sranda,“ usmívají se DVA.

http://www.youtube.com/watch?v=nnuCkV0U_sg


 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×