"Zachránit svět nechceme," hlásí Holden Caulfield

fotka


Přestože kapela Holden Caulfield působí na scéně již od roku 2010, s  debutovou deskou si dává opravdu na čas. Ten čas ale přichází právě nyní a deska, na kterou se kapele složili fanoušci v úspěšné kampani na Hithit.cz, konečně spatří světlo světa. Právě z ní pochází singl Save The World, který vznikl v  produkci Armina Effenbergera (Cartonnage, Adam Mišík a další) a kapela na něm opět našla nový zvuk. "Nechceme zachránit svět, na to jsme krátcí. Chceme ale do Čech přinést moderní popovou hudbu, která tady zoufale chybí," odkrývá troufalé plány své kapely frontman Martyn Starý, jehož můžete znát i jako kytaristu kapely Luno. "Víme, že to není lehký úkol, ale věřím, že když budeme makat, můžeme získat mnoho fanoušků," dodává. Pokud máte rádi kapely jako The 1975, Youngblood Hawke nebo CHVRCHES měla by vás jejich hudba oslovit.

"Neradi stojíme na místě a po předchozím EP Inflate The Balloons jsme přibrali ještě jednoho člena, jsme teď mnohem víc kapela a z věcí, na kterých pracujeme je to vážně znát. Najít producenta, kterému budeme věřit a který naší kapele dodá novou tvář, kterou jsme tak strašně potřebovali, nebylo vůbec jednoduché. Jsme rádi, že jsme se nakonec dohodli s Arminem, který má na současnou popovou hudbu podobný pohled, jako my, a pomohl nám dotáhnout singl do téhle podoby", popisuje proces vzniku singlu Save The World Martyn. 

Kromě Armina Effenbergera kapela pracuje s dalšími zajímavými osobnostmi. Na debutové desce Holden Caulfield, jejíž vznik kromě fanoušků významně podpořil i Ochranný svaz autorský, muzikantsky a produkčně spolupracuje například Michal Šupák z kapely Charlie Straight, instrumentálně přispívá i František Bořík z Mandrage a kompletní sound dostal na starosti Šmity. "Chtěli jsme z nahrávání udělat takový muzikantský hapenning, využít toho, že máme dobré přátele z řad ostřílenějších muzikantů, a tak jsme některé oslovili - všichni s radostí přijali a deska tak dostala ihned další rozměr," říká Martyn. Tato kombinace slibuje mnoho a nezbývá než se těšit na výsledek. Zatím bezejmenná deska by měla vyjít ihned po letních prázdninách.

 V současné době k singlu vznikl videoklip, jehož křest proběhne v pražském klubu Roxy v pondělí 28.4. - vstup je zdarma a vystoupí také shoegazeoví Manon meurt, kteří při té příležitosti pokřtí své album.

https://soundcloud.com/indiesproduction/holden-caufield-save-the-world


 

 

foto

 

 

foto

 

foto 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×