Peter Lipa má nový videoklip

fotka

Slovenská legenda Peter Lipa představuje nový videoklip. Ten vznikl na skladbu Rozum z připravovaného nového alba Navštěva po rokoch. Text napsal Milan Lasica a je jedním z jeho čtrnácti textů, které se objeví na nové nahrávce. Tu  Peter Lipa poprvé představí na Bratislavských Jazzových Dnech 2013. Jedná se o pokračování veleúspěšné platinové nahrávky Lipa spieva Lasicu, po které následovala skvělá nahrávka Lipa 68, která také je již platinová. Aktuální album Navštěva po rokoch je proto neméně ambiciózní, jak už ukazuje samotná upoutávka na album, singl a videoklip Rozum. A proč právě na tuto skladbu sděluje Peter Lipa:

Po vzniku môjho nového albumu som chcel niektore pesničky podporiť aj vizuálne, a tak som požiadal syna Michala o spoluprácu. Keď si vypočul album, prirodzene mu utkvela v hlave pieseň s názvom “Rozum”, ako materiál vhodný na vizualizáciu. V prvom rade to bol určite text Milana Lasicu, ktorý ho oslovil, lebo pojednáva o ženských krivkách ako o erotickej dráhe. Toto vábivé  frazeologizovanie sa rozhodol vkusne pretaviť do videoklipu. Hudba korešponduje s textom a vo zvuku kraľuje pekná basová figúra a klzajúca slide gitara. Obrazové stvárnenie je  hravé, mierne štiplavé.
Obal  CD bude tentokrát ilustrovaný (Marekom Ormandíkom), ale spolupráca s Jakubom Gulyášom z CD LIPA 68 sa mi veľmi páčila, tak som ho oslovil na ďalšie fotenie. Vrámci tohto fotenia sa teda Jakub s Michalom dali dohromady a vytvorili komplementárne fotky a videoklip. Myslím si, že celkom výstižne vystihujú napínavú atmosféru piesne “Rozum”
.“

Album vydává 25.10.2013 East – West Promotion s.r.o. (Exkluzivní distribuce v ČR Indies Scope)

 

video: Rozum

 

 







Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×