Fru Fru - Válka (feat. Lenka Dusilová)

fotka

Třebíčská kapela Fru Fru má pořádně našlápnuto. Nedávno skupina představila nové album s názvem Freak Show, nedlouho poté videoklip k úvodnímu singlu této desky a nyní si na konto připsala další videoklip k písni Válka. Tato alternativní rocková čtveřice opět vsadila na jistotu a spojila se s Tomášem Matonohou, který klip zrežíroval a jako významného hosta pozvala k natáčení Lenku Dusilovou. Výběr hosta není náhodný, Lenka Dusilová se podílela i nahrávce této skladby.

Kapela Fru Fru natočila v minulých dnech svůj druhý videoklip k písni Válka z albu Freak Show. První klip této formace s názvem Freak Show, posluchače jistě zaujal a pobavil, jelikož je zasazen do divadelního prostředí a řada známých osobností, jako Nella Boudová, Petr Čtvrtníček, či Lukáš Pavlásek, zde ztvárnili přinejmenším komické role. Možná by jste od této formace čekali podobný nádech druhého videoklipu, nicméně nový klip skupiny Fru Fru k písni Válka je zcela opačného rázu.

Komický nádech vystřídal vážný a posmutnělý příběh. Bude válka! – to je hlavní poselství nového videoklipu skupiny Fru Fru. Nutno podotknout, že text je zde hodně sugestivní. „Přežili – ji snad se vrátím, zpátky k tobě lásko moje“ i takto smutné fráze obsahuje nový klip, který každého donutí zamyslet se nad hrozbami a utrpení války.  „Kluci se rozhodli natočit klip ke své nejsmutnější a zároveň nejbrutálnější písničce, bez toho aniž by tušili, jaká bude současná politická situace“, dodává leader skupiny Václav Bartoš.

Videoklip vznikl opět pod záštitou známých osobností, kapela se rozhodla pro další spolupráci s hercem Tomášem Matonohou, který opět klip excelentně zrežíroval. „Jsem moc rád, že mě kluci znovu oslovili pro režírování jejich nového videoklipu. Myslím, že si rozumíme, a to jak po pracovní tak i osobní stránce, vždy je u natáčení hrozná sranda a mě režírování baví,“ komentuje herec a režisér videoklipu Tomáš Matonoha. Vrcholným počinem je pak účinkování zpěvačky Lenky Dusilové, která v klipu Válka autenticky ztvárnila roli černé vdovy, která čeká na návrat svého přítele z války.

Nové album Freak Show s originální hudební produkcí a nápaditými texty, které prostupují napříč všemi žánry, obsahuje bonus ve formě nadsázky, jenž kapela používá jak v textech, tak i v prezentacích videoklipů. Na novém albu, si kapela dala velmi záležet a připravovala ho více než rok spolu s producentem Milanem Cimfem, který album i nahrával a poté smíchal ve studiu Sono. Steel drumy, které používá leader a zpěvák Václav Bartoš znějí tak, jako by je nahrávali  za mořem a hostující saxofony Marcela Bárty či hammoniky Jana Coufala se objevují v těch správných chvílích a jen podtrhují celkový dojem alba. Vyslovenou třešničkou na albu je hostování Lenky Dusilové, která tak oplácí vokální účast Václava Bartoše na albu Baromantika.

Videoklip Válka
Námět : Václav Bartoš / Tomáš Matonoha
Scénář a režie : Tomáš Matonoha
Kamera : Milan Holman
Hrají : FRU FRU a Lenka Dusilová

http://youtu.be/6yYzAov7Ur8

 

 

 

 

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×