Ladě na šňůře.

fotka

Opavská kapela Ladě vydala re-edici svých starších nahrávek a nyní vyráží na sérii koncertů po českých a moravských klubech. Ladě nehrají často, ale jejich koncerty jsou výjimečné svojí atmosférou. Charisma Michaela Kubesy a jeho rozpoznatelný chraplavý hlas, impresionistické kytarové plochy Petra Uviry, surrealistické texty a to vše je jištěno basou Jiřího Patery a rytmickou sekcí Patrika Beneka a Víti Halška.


Zpěvák a básník Michael Kubesa a kytarista Petr Uvira jsou dvojice, jež to spolu táhne více než deset let. Jejich prvotní nahrávka Červeným vrchem vznikla v roce 2002 a byla základním kamenem kapely Ladě. Postupem času se kapela i přes nemnoho koncertů a nahrávek stala takzvaně kultovní. Muzikanti se nikam nehrnou a zdá se, že nejlépe jim je tam, kde je nikdo neotravuje. Komu není cizí hudba naléhavá, která jde i proti srsti, ten si Ladě zamiluje a už na ně nedá dopustit. Zde je seznam koncertů:

10.04. Brno - Stará Pekárna
11.04. Kuřim - Escape
12.04. Opava
13.04. Opava
17.04. Praha - Jazzdock
18.04. Karlovy Vary - Klub Paderewski
19.04. Nové Město na Moravě - Penzion u Pasáčka
22.06. Bojkovice - MišMaš

 

reedice CD - KUB 59 & Červeným vrchem

 

obal alba

NOVÉ VYDÁNÍ, NAHRÁVKY PROŠLY PEČLIVÝM MASTERINGEM A CD JE ZABALENO V PAPÍROVÉM DIGIPACKU!

Ladě jsou kapela, která natáčí poskrovnu, ale její nahrávky jsou dotažené do posledního tónu. V roce 2011 Ladě natočili skvělé album Kalná, plné syrovosti, chmurné něhy a temný snivých obrazů. Nyní vychází reedice dvou již dříve natočených nahrávek. Album KUB 59 vydané v roce 2005 je doplněno již nedostupným EP Červeným vrchem (2002). Kolekce jednadvaceti písní ukazuje, jak pečlivě kapela od svého začátku přistupuje k nahrávání a jak se drží toho, co umí nejlépe. Silná atmosféra rockových písní založená na charismatickém projevu Michaela Kubesy a na brilantních hudebních schopnostech všech členů. Temný a neurvalý obraz něhy hudby a poezie.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×