Čankišou zahrají na obřím festivalu Sziget

fotka

Sziget Festival se koná vždy počátkem srpna v maďarské metropoli Budapešť na jednom z ostrovů. V roce 2012 se konal již 20. jubilejní ročník, který navštívilo 379 000 diváků z více než 70 zemí, kteří mohli vidět více než 1000 různých vystoupení a koncertů umělců z celého světa. Za ročník 2011 získal festival ocenění v hlavní kategorii Best Major Festival. A program na OTP Bank World Music Party Stage počítá i s kapelou z ČR. Na druhém největším otevřeném pódiu zahrají totiž také brněnští Čankišou. Kapela zde vystupovala již v roce 2010 a za svoje energické vystoupení sklidila samé skvělé ohlasy. Pokud se tedy vypravíte na jeden z největších festivalů v Evropě, nezapomeňte přijít podpořit Čankišou při jejich vystoupení mezi světovými hvězdami world music.

 

 

 

A kdo další bude hrát s Čankišou? Hlavní hvězdy OTP Bank World Music Party Stage jsou:  Unikátní styl, který američtí Calexico produkují, je fúzí alterocku a mexického mariachi. Aktuálně jsou na koncertní šňůře s novým albem “Algiers”.  Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra mají své příznivce po celém světě a stejné je to i u nás. Svým balkánským punk’n’rollem si podmanili publikum už v loňském roce a letos tomu nebude jinak. Ani Rachid Taha není českému publiku neznámý a letos se prezentuje novým albem “Zoom”. Album produkoval Justin Adams, dvorní kytarista Roberta Planta, a podíleli se na něm také Brian Eno a Mick Jones, kytarista legendárních The Clash. Velkou taneční jízdu slibují ruští Leningrad, tedy pokud máte rádi ska říznuté rockovou muzikou.

Video: Calexico: http://youtu.be/UFBpdVfpJiY
Rachid Taha: http://youtu.be/7DbFYsi9iSg
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra: http://youtu.be/dpO93jR4kL4
Leningrad: http://youtu.be/WkQtEo3Vm2Q

 

Dále na pódiu  věnovaném world music zahrají La Pegatina / Moana & The Tribe / Mokoomba / Fanfara Tirana meets Transglobal Underground / Shutka Roma Rap / Dubioza  Kolektiv / DakhaBrakha / R.U.T.A., / Warsaw Village Band a další.

Na festivalu je také řada dalších pódií. Více informací o dalším programu se dozvíte na www.szigetfestival.cz nebo  http://www.facebook.com/SzigetCZ




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×