První koncertní 3D tour po kamenných kinech.

fotka

Olomoucká elektro country kapela Nylon Jail se řadí mezi průkopníky v 3D v České republice. Jako první interpret u nás nabídne Nylon Jail svým divákům během koncertu prostorovou projekci.  S pomocí nejmodernější 3D technologie natočila kapela hrané sekvence, uzpůsobené jednotlivým skladbám a společně s koncertem bude vše k vidění v sálech kin po celé České republice.

Nylon  Jail je hudební projekt založený na kombinaci akustické a elektronické hudby a to na základech rockové hudby a country. Ve spolupráci s režisérem Davidem Menclem a kameramanem Ondřejem Hruškou vytvořili hudebníci trojrozměrné hrané videosekvence, které v kinech doprovodí kapela živým vystoupením. Díky využití 3D technologií, posouvají Nylon Jail tradiční vnímání živé hudby a divákům nabízí atraktivní audiovizuální zážitek. „Chceme divákům zprostředkovat skutečně plnohodnotný trojrozměrný zážitek, proto budeme mít pro návštěvníky koncertu připravené kvalitní speciální 3D brýle“, vysvětluje koncept projektu frontman kapely Jiří Jirák.

http://www.nylonjail.com/?video=LQlgGxgzXGI


S přiléhavým názvem Devil Is A Cowboy nyní Nylon Jail vyjíždějí na celorepublikové 3D turné. V jeho rámci zavítají do řady kamenných kinosálů a klubů ČR. „Bude to cirkus se vším všudy. Dovezeme vlastní zvukovou aparaturu, osvětlení, kouřostroje i bohatý výběr předmětů spojených s kapelou, divokým západem a 3D,“ slibuje producent turné David Mencl. Nylon Jail svou koncepcí navazují na dnes již běžnou praxi kombinování hudby a obrazu na koncertních vystoupeních. Doposud byli diváci zvyklí vídat pouze klasickou 2D projekci nebo VJing, novátorské využití trojrozměrné technologie však slibuje skutečně ojedinělý zážitek. V hudbě Nylon Jail se originálním způsobem prolínají vlivy zemitého country s abstrakcí elektronických poloh. Tato zdánlivě neobvyklá kombinace by se měla odrazit i v podobě jednotlivých projekcích. Nápadem použít prostorový videozáznam se v minulosti zabývali i legendární pionýři elektronické hudby Kraftwerk.


Z koncertů se samozřejmě plánuje záznam, jak jinak než ve 3D, který by měl vyjít na nosičích Blue-ray. Navíc kapela také připravuje svoje první regulerní album, které vyjde na podzim tohoto roku.  Vše u hudebního vydavatelství Indies Scope.

Devil Is A Cowboy TOUR

7.3.     Pelhřimov - kino Vesmír
8.3.     Jihlava - kino Dukla
9.3.     Třebíč – klub Béčko
14.3.    Boskovice - kino Boskovice
16.3.    Břeclav - kino Koruna
18.3.    Znojmo - kino Svět
20.3.    Krnov - KRRR! (Kino Mír)
23.3.    Uničov – v rámci festivalu Mladá kamera uničov
4.4.      Brno
10.4.    České Budějovice
12.4.    Prachatice
16.4.    Praha – kino Aero
18.4.    Kladno
24.4.    Šumperk - kino Oko

Nylon Jail

Nylon  Jail je hudební projekt založený na kombinaci akustické a elektronické hudby přičemž se opírá o osobitost divokého západu. „Country, kovbojové a western jsou platformou, na které stavíme naši hudební existenci. Tím ale nechci říct, že to vše bereme smrtelně vážně,“ říká s úsměvem jeden z členů kapely, kytarista Roman Vičík (ex. Beeline a Narcotic Fields). V jejich skladbách se mísí řada prvků, které jsou často ve vzájemném protipólu. V podání Nylon Jail se však stávají harmonickou hudbou plnou energie a různorodosti. Ústřední duch Nylon Jail se opírá o atmosféru a osobitost divokého západu do které jsou záměrně přidávány prvky moderní doby. Kapela, zformovaná roku 2012 v Olomouci, ve své tvorbě kombinuje zdánlivě nekombinovatelné a úspěšně vyvrací mýty žánrového škatulkování.
www.nylonjail.com




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×