MDŽ – Muzikantky, Dámy, Ženy

fotkaMDŽ – Muzikantky, Dámy, Ženy - nový projekt tří osobitých muzikantek Beáty Bocek, Lucie Redlové a Jitky Šuranské


Beáta Bocek, Lucie Redlová a Jitka Šuranská se na jednom pódiu nesetkají poprvé. V průběhu let se jejich cesty zkřížily víckrát a došlo ke vzájemnému doprovázení či muzicírování. Lucii s Jitkou navíc pojí dvouletá společná zkušenost z kapely Docuku.


Když tyto ženy vloni oslovil Tomáš Háček, jestli by nevystoupily jako kmotry nové desky jeho kapely Listolet, došlo poprvé i k setkání všech tří žen naráz a poprvé se taky objevila myšlenka na možné společné hraní. A když Martin Holan pozval tyto tři účinkující na festival, který pořádá v Turnově přesně na MDŽ, byl na světě koncept celého tria i název. Dámy si kolem tohoto koncertu domluvily v Čechách ještě další dvě hraní a historicky první turné volného sdružení písničkářek s podtitulem „Muzikantky, Dámy, Ženy“ se tak bude konat ve dnech 7. – 9. března 2013.


MDŽ není nová kapela, která by si kladla za cíl tvořit spolu písně; úmyslem tohoto projektu je spíše vzájemné doprovázení, jamování a improvizace v písních „někoho jiného“ - něco na způsob tria Redl – Lenk – Janoušek či o generaci mladšího seskupení SPOLU Honzy Žambocha, Arnošta Frauenberga a Montyho. Jelikož ženy disponují poměrně početným nástrojovým arzenálem (housle, akustické kytary, elektrická kytara, mandolína, ukulele, akordeon...), dají se čekat propracované aranže a pestrá dramaturgie celého večera.

 

Termíny koncertů:

7. 3. Horní Beřkovice – Multicentrum, 19:30
8. 3. Turnov – KC Střelnice, 19:30 (nakonec bez Beáty Bocek, která se bude účastnit slavnostního vyhlášení žánrových cen Anděl)
9. 3. Jičín – kavárna Don Cortez, 19:30

 

obal albaBeata Bocek

- všestranná muzikantka zpívající polsky, česky i francouzsky. S kytarou folková písničkářka, s koncovkou žena hor, s ukulele cestovatelka, s mbirou se stává šamankou  a s akordeonem žena z česko-polského pomezí. Na konci roku 2012 jí vyšlo u Indies Scope čtvrté album s názvem „Ja tutaj mieszkam“, které je nominováno na cenu Anděl v kategorii world music.  Jelikož je slavnostní vyhlášení žánrových cen naplánováno právě na 8. března, tak se Beáta koncertu v Turnově nakonec nezúčastní.
http://www.beatabocek.com/

 

 

 

 

obal albaLucie Redlová

– začínala jako písničkářka s kytarou a mandolínou – na jejím prvním albu „První, poslední“ tak převažují spíše subtilnější aranže. Před třemi lety si koupila elektrickou kytaru, založila kapelu Garde a přitvrdila ve zvuku, což odráží druhé album „Křižovatka“ z loňského roku (vyšlo u Indies Scope).
http://www.redlova.cz

 

 

 

 

 

obal albaJitka Šuranská

– klasicky vzdělaná houslistka (členka Filharmonie B. Martinů ve Zlíně) se proslavila zejména spoluprací s Jirkou Plockem – za CD Písňobraní dostali v roce 2005 cenu Anděl v kategorii world music. Vloni se pouze s loopstationem a houslemi pustila na sólovou dráhu a aranžuje starobylé texty a nápěvy. V současnosti právě dokončuje své první sólové album „Nězachoď slunečko“, které natočila ve zlínském studiu „V“ pod producentským dohledem Stana Palúcha.

http://bandzone.cz/jitkasuranska

 

 

 

 






Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×