Dvojkřest Kieslowski a Psychedelic Morning v Brně

fotka

Dva písničkářské projekty, které k sobě mají hodně blízko, budou moci návštěvnici vidět na společném koncertě v brněnské Staré pekárně. V sobotu 23.2. budou fanoušci v brněnském legendárním klubu moci být přítomní hned dvěma křtům alb. Psychedelic Morning zahraje poprvé po vydání alba Cigareta ve dvou a je to výjimečný koncert „doma“ v Brně a i proto je to křest alba. Kieslowski své album Na nože natočili a vydali již na podzim v loňském roce, ale pro toto duo je to první koncert v Brně po vydání  a tak se ji rozhodli využít a také zde nahrávku pokřtít. Sobotní večer ve Staré pekárně proto je ideální příležitostí pro všechny příznivce současné vlny písničkářství.
Jako pozvánku na sobotu 23.2. si navíc dovolujme nabídnout nové fanouškovské videa obou projektů.

Kdy: sobota 23.2.2013
Kdo: Kieslowski & Psychedelic Morning
Kde: Stará Pekárna, Brno, http://www.starapekarna.cz/
V kolik: 20:00
Vstupné: 100,- 
 

 

Kieslowski

Kieslowski je projekt o dvou lidech, o dvou hlasech a intimitě, která tě může říznout, když si ji pustíš k tělu. Duo tvoří hudebník DKP (působil v kapelách Bez peří, Houpací koně a je členem doprovodné kapely Xaviera Baumaxy) a pianistka Marie Kieslowski. Kieslowski o sobě dali vědět poměrně brzy od svého vzniku, a to deskou Tiché lásky, která vyšla v roce 2011. Album stojí na akustickém zvuku kytary, piana a kontrastu dvou barevně výrazných hlasů. Tato křehká výpověď o láskách, které držíme hluboko uvnitř, příjemně překvapila hudební kritiky a škatulka alternativní folk právem smyla neatraktivní nánosy patosu a stagnace.

V září 2012 Kieslowski vydali druhé album Na nože, které naplňuje načaté téma vztahů, lásky, nejistot, strachů, dospívání a hledání klidného místa, kde již není potřeba nic říkat. Zvukově se deska rozrostla a přináší nové hudební prožitky. Hlasy jako by byly v posluchačově hlavě, v dálce se nese nebeský zvuk kytar a pod podlahou tepe něco živého a děsivého. DKP odhaluje ještě více ze sebe sama, ale pozor, tyto zpovědi nejsou pláčem. Kieslowski se drží upřímné české poezie a hudebních aranží, které jsou bez vytáček. Spolu s Marií, která na desku vnáší hravost a něhu, je deska Na nože skutečně jako nůž, který se zařezává hluboko do masa, kde ovšem neteče krev.



 

Psychedelic Morning

Psychedelic morning je solový projekt textaře, zpěváka a kytaristy brněnské rockové kapely Prasklá struna, Gregory Dimanche, který o tomto projektu říká, že to je vlastně jedna z částí jeho emočního trojúhleníku. Jednoduchý freak folk o věcech všedních i nevšedních, emocích, nástrahách i touhách, hledání cest, které nás vedou našimi běžnými životy...

Kytara, cigareta a podivné ráno, kdy přemítáte, zda ten nastávající den bude taky tak nanic jako ten předchozí. Freak folk Gregoryho Dimanche transformoval v jednočlenný projekt Psychedelic Morning a nové písníčkářské album Ciagareta ve dvou. Třináct skladeb jednoho čecha s argentinskými předky a francouzskou babičkou, která měla ráda Edith Piaf ...  jo a dědeček zase Malese Davise.



 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×