Biorchestr v Radio Wave Live Session

fotka

Radio Wave zve letos již po páté na koncertní set současné české progresivní hudební scény. V únoru se na Radio Wave Live Session v Praze představil kritikou oceňovaný rapper Bonus spolu s Karaoke Tundra, v květnu si díky RWLS svou pardubickou premiéru úspěšně odbylo nekonvenční duo Čokovoko. V sérii koncertů jsme pokračovali i v červnu, kdy ve stylovém karlínském nahrávacím studiu vystoupily hned dva projekty Kittchen a Vložte kočku. V říjnu v rámci RWLS zavítala do Brna domácí kapela Lesní zvěř. O poslední koncert tohoto roku se postará další brněnská kapela Biorchestr.

úterý 4. 12. 2012 / 20:00
Studio A / Český rozhlas, Hybešova 10, Praha 8 – Karlín
VSTUP ZDARMA


Frontman dua Biorchestr Aleš Pilgr, který je schopen zároveň obstarávat bicí, kytaru a foukací harmoniku, tyto své dovednosti spojil a využil jich při doprovázení vlastních autorských písní. Po natočení sólové desky „Nos na stůl“ se k němu připojila klávesistka a zpěvačka Jana Koukalová. Po jejich prvním společném hudebním dítěti „Papučka“ se propojily i jejich dráhy životní a v současné době můžeme hovořit o duu manželském. V jejich textech naleznete svébytný humor i působivou lyriku a vše je zabaleno do hravého obalu s originální stuhou. Žánrově se jejich hudba dá zařadit na pomezí folkové a elektronické hudby. Při své živé produkci se nebojí používat netradičních hudebních nástrojů, například různých dětských hraček, pásku nebo pilníku. Jejich poslední deska vyšla u firmy Indies Scope a nese název „Umakartové“. Skupina pro ni zvolila zcela originální formát CDG (Compact Desk Game), který organicky propojuje poslech CD s hraním deskové hry. V současné době vystupuje ve dvou verzích. V elektrofolkovém duu nebo společně s cellistou Tomášem Jenčekem v akustické verzi kapely Biorchestrio. Ve třech proběhne i karlínský koncert, který obsáhne jak elektronické prvky, tak i akustické písně. „Nabídku na vystoupení jsme bez velkého rozmýšlení a s radostí přijali,“ komentuje frontman Aleš Pilgr.

Série Radio Wave Live Sessions představuje to nejzajímavější z domácí nekomerční scény prostřednictvím komorních koncertů pořádaných střídavě v karlínském studiu Českého rozhlasu v Praze a v regionálních klubech. Za poslední čtyři roky uspořádalo Radio Wave více jak 30 koncertů a vydalo 4 kompilace Radio Wave Live Sessions, na nichž hostovali např. Priessnitz, Umakart, WWW, DVA, Wotienke, Midi Lidi, Kill The Dandies!, Kazety, Khoiba, Monika Načeva nebo Vladimir 518. Záznamy z koncertů jsou odvysílány vždy v pořadu Stage a video je možné zhlédnout také na webu

www.wave.cz/koncert.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×