Afro Celt Sound System v Praze

fotka

WORLD MUSIC SUPERSKUPINA  AFRO CELT SOUND SYSTEM POPRVÉ V PRAZE!

Objev Petera Gabriela Afro Celt Sound System odehraje exkluzivní koncert 9. 5. v Lucerna Music Baru!

Afro Celt Sound System, superskupina žánru world music založená producentem a kytaristou Simonem Emmersonem nominovaným na cenu Grammy, mísí na tanečních podkladech vlivy keltské a africké tradiční hudby. Kapela před 15 lety spadla z čistého nebe a téměř přes noc se stala hvězdou svého žánru. Objev Petera Gabriela a oblíbenci Roberta Planta přijedou na své první pražské vystoupení ve středu 9. května, kdy proběhne exkluzivní koncert v Lucerna Music Baru. Kapela v kompletní sestavě včetně legendárního bubeníka Johna Kalsiho vystoupí s aktuálním dvojalbem Capture, které obsahuje výběr z posledních 5 alb. Formace je pověstná nezapomenutelnou atmosférou živých vystoupení, která vás pohltí a přenese do jiného světa, do světa Afro Celt Sound System.  


obal alba
"Je to velice keltské. Je to velice africké. A je to velmi, velmi dobré. Nenajdete vzrušivější a dokonalejší projekt, který by oslnivěji oznamoval konec století a zvěstoval úsvit nového. Afro Celt Sound System prochází skrze tradice, kultury, věk, geografii a léčí naše předsudky o hudbě," napsal pln nadšení respektovaný britský hudební žurnalista Colin Irwin. A není jediný. Zvláště pro vášnivé vlajkonoše world music je Afro Celt Sound System (ACSS) dokonalou holí do ruky proti vyprázdněnosti současné západní populární hudby. Producent a skladatel James McNally k tomu doplňuje: „Zbořili jsme kategorie world music, rocku i černošské hudby. Nechali jsme si volný prostor, aby se naše hudební tradice mohly prolínat a aby vznikla opravdová hudební diskuze lidí z různých míst.“   

Na zcela originálním mixu irské tradiční hudby, západoafrických rytmů a tanečních rytmů pracuje ACSS už víc než patnáct let. Oněch patnáct let se počítá od prvního nahrávání ve studiu Real World zpěváka Petera Gabriela, kdy se pod vedením tehdy už zavedeného hudebníka a producenta Simona Emmersona sešli irští a afričtí hráči s nástroji, které nikdy nezazněly společně: na jedné straně keltské dudy, buben bodhran, banjo, akordeon či buzuki, na straně druhé africká loutna kora a takzvaný mluvící buben. To vše  podložené programovanými "spodky" a s třešničkou v podobě zpěvu Iarly Ó Lionáirda. Jádro kapely tvoří Simon Emmerson, James McNally, Iarla Ó Lionáird a Martin Russell, ale jako hosté na albech zářily vždy hvězdy první velikosti. Za všechny jmenujme například Petera Gabriela, Sinéad O’Connor nebo Roberta Planta z Led Zeppelin.


United Islands České spořitelny uvádí:
Afro Celt Sound System (INT)

9. 5. 2012 od 21.00 hod Lucerna Music Bar,

Vodičkova 36, Praha 1


Vstupenky: předprodej 690 Kč stání, 990 Kč sezení balkon / 550 Kč stání, 790 Kč sezení balkon pro klienty České spořitelny/ 790 Kč stání, 1090 Kč sezení balkon na místě v den koncertu.  
www.unitedislands.cz   

 

 

foto

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×