Nové video a české turné Dubioza Kolektiv

fotka

Bosenská kapela Dubioza kolektiv, která u nás již má silnou fanouškovskou základnu díky svým četným vystoupením (mj. Colours of Ostrava, Trutnov Open Air aj.), vydala 6. září u amerického labelu Koolarrow Rec. své páté album WILD WILD EAST. Album je v prodeji i v ČR v distribuci Indies Scope Rec. Po předchozím úspěšném albu „5 do 12“ (více než 100.000 stažení za první 4 měsíce), zpívaném „bosanski“, nyní přichází Dubioza kolektiv opět s anglickými texty, které se jako obvykle nevyhýbají ožehavým a aktuálním tématům: korupce, nacionalismus, nenasytnost těch, kdo „dělají peníze“ na úkor chudých tohoto světa, pokrytectví Evropské unie, násilné protesty v celém světě a riziko dalších válečných konfliktů... ale nabízí také povzbuzení a pozitivní poselství o vlastní zodpovědnosti za svět, ve kterém žijeme. Umí ale i rozesmát – „Balkan Funk“, s hostujícím Marko Markovičem, je vydařenou cover verzí „Funk Soul Brother“ Fatboye Slima,obal alba
kterou kapela již s úspěchem vyzkoušela na koncertech po celé Evropě. Dubioza kolektiv je proslulá svým výbušným mixem rocku, hiphopu, reggae, dubu a bosenského folklóru. Na novém albu se výrazně prosazují rockové riffy a kapela se ještě více stylově rozkročila, každá skladba zní odlišně a celé album tím získává na barvitosti.


Dubioza kolektiv patří už několik let mezi největší koncertní senzace východní Evropy. Její věhlas logicky přerůstá do evropských rozměrů (aktuálně přes 180.000 fanoušků na facebooku) a s celosvětovým vydáním jejich nového alba určitě ještě poroste dále. Poslední vlaštovkou v tomoto směru je nominace na cenu MTV EMA v kategoriii Best Adria Act. Předání cen proběhne 6. listopadu v Belfastu. Bezprostředně předtím odehraje Dubioza kolektiv několik koncertů v ČR:

2.11. - Praha, Palác Akropolis
3.11. - Brno, Fléda
5.11. - Ostrava, Cool Tour (Černá louka)

Nominovaný videoklip Making money:

http://www.indies.eu/klipy/595/dubioza-kolektiv-making-money/

 

 

 

foto

 

 

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×