Lesní zvěř si podmanila Mexiko

fotka

Česká nu-jazzová kapela Lesní zvěř se v neděli vrátila ze svého prvního zaoceánského turné, kde na všech svých mexických koncertech sklidila mohutné ovace a nestačila rozdávat podpisy a prodávat desky.

Brněnská kapela Lesní zvěř, která se na nejen českém hudebním poli pohybuje již téměř 10 let, odletěla 9.3. na mexické turné, kde za podpory Velvyslanectví České republiky v Mexiku odehrála čtyři koncerty. Šňůru zahájila 13.3. v Mexico City na festivalu Eurojazz, kde se představují kapely ze zemí Evropské unie. Muzikanti doslova zvedli čtyřtisícový dav a ten jim připravil jedinečnou atmosféru a bouřlivé ovace. Všechny ostatní koncerty se nesly v podobném duchu. V klubu Ruta 61 a na univerzitě v hlavním městě, ale i dalším festivalu Encuentro de Jazz v Cuernavace, přiváděla muzika Lesní zvěře publikum různého věku do pořádného varu. V rozhovorech mexičtí fanoušci oceňovali především nebojácné a organické propojování žánrů a koncertní nasazení kapely. Zklamaní byli pouze ti, kdo si nestihli koupit bleskově vyprodané desky. Těm Lesní zvěř musela slíbit, že se do Mexika brzy vrátí.

Jsme nadšení, vůbec jsme si nedokázali představit, že by nám v Mexiku tak rozuměli. Atmosféra na koncertech a po nich byla naprosto neuvěřitelná, na pódiu i v hledišti intenzivní radost. Už se těšíme na shledanou!“ říká k turné zpěvák Miloš Rejsek.

Zpravodajství z turné je k dispozici na:
http://www.freemusic.cz/clanky/17880-zahranicni-denik-lesni-zver-na-sve-pouti-mexikem

www.facebook.com/lesnizver

 

 foto

 

 foto

 

 

 foto

 

 

 

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×