Lesní zvěř letí do Mexika

fotka

České hvozdy jsou Lesní zvěři malé, expanduje do Mexika

    Brněnská kapela Lesní zvěř, která se svým nu jazzem úspěšně koncertuje doma i v zahraničí, v březnu odlétá na své první zaoceánské turné do Mexika, kde odehraje několik festivalových a klubových koncertů.

    Lesní zvěř bude 13.3. reprezentovat Českou republiku na mezinárodním festivalu Eurojazz, který se koná 4.-27.3.2011 v  Mexico City. Festival, na kterém se představí muzikanti ze zemí Evropské unie, pořádá ho Centro Nacional de las Artes mexického ministerstva kultury. Na druhý festival Encuentro de Jazz vyjede kapela z hlavního města do nedaleké Cuernavaci, kde kapela vystoupí 16.3. Kromě těchto dvou festivalových vystoupení  odehraje Lesní zvěř i několik klubových koncertů. Pravidelné zpravodajství z mexického pobytu bude na www.freemusic.cz.

„Tahle naše spanilá jízda na Nový kontinent bude prvním mimoevropským dobrodružstvím Lesní zvěře, děkujeme moc všem, kdo nám s celým tímto podnikem pomáhají. Těšíme se pochopitelně, jsme trochu napjatí, zvědaví, jak na nás bude publikum v Mexiku reagovat. Místní hudební scéna je vynikající, třeba Murkof je můj velký oblíbenec. Zároveň doufáme, že si i něco přivezeme, kromě tequilly snad nějakou hudbu a zážitky, které nás zas někam hudebně posunou. Fakt se rádi necháme překvapit
.“ říká k plánované šňůře zpěvák Miloš Rejsek.

    Kapela Lesní zvěř složená z muzikantů s bohatými zkušenostmi z mnoha jiných kapel (např.  Chorchestr, Swordfishtrombones, Tata bojs, Umakart, Kašpárek v rohlík či Fru fru) vznikla v roce 2001. Po dlouhých letech vydala konečně v roce 2009 skvělou debutovou desku u Indies Scope, za kterou sklidila nadšené recenze. Kapela má na kontě již mnoho českých i zahraničních festivalů, např. loni Lotos Jazz festival v Polsku, Jazziré v Srbsku či Kaunas jazz festival v Litvě.
    
Lesní zvěř hraje ve složení:
Jiří Hradil - klavír, hammond, synth, koncovka
Martin Čech - bicí, tabla, perkuse
Miloš Rejsek - zpěv, melodika, delay a modulace, brumle
a příležitostný host Marek Steyer – trubka

 

 obal alba

  debutové album Lesní zvěř

 

 

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×