Bongo Bonboniéra - Jakub Pech - www.mestoprodeti.cz

fotka

Vydavatelství Indies dalo dohromady zajímavou kompilaci písní pro děti, z nichž většina pravděpodobně potěší i jejich rodiče. Hudba na albu je stejně pestrobarevná jako jeho obal. Vzpomínám, jak jsem jako malý trýznil sešlost okolo vánočního stromku právě vybalenou deskou „Písničky z Rosy“, která obsahovala převážně znělky ze seriálů a dospělým se začala zajídat už při třetím poslechu. To nebude případ titulu 3B – Bongo BonBoniéra.

Skladby na něm pocházejí převážně od špičky domácí scény a až na pár úletů si je rodiče se svou ratolestí rádi zazpívají. Některé popěvky jsou vybrány z již vydaných alb (například „Do Arfiky“ od Radůzy), ale značná část hudebníků při této příležitosti nahrála písničku zcela novou. Nejvypečenější jsou „Drápy“ (skutečně se zatnou a jen tak nepustí) od brněnských Poletíme?, jejichž zpěvák Rudolf Brančovský rovněž stojí za zdařilou výtvarnou stránkou alba. Běžná tvorba Poletíme?, ale i některých dalších zúčastněných skupin (třeba Květy, Zuby nehty), asi není pro ty nejmenší děti úplně vhodná, ale až na ní dozrají, bude dobře, že ta jména díky Bongo BonBoniéře znají a třeba je i upřednostní před kdejakým brakem, co útočí na formující se vkus ze všech stran.

Průvodci po hudebním výběru je parta tří kreslených kamarádů – Bongo, Bibi a Best Boy a i když se to podle jmen může zdát, nejsou to žádná „béčka“, protože malým posluchačům připravili opravdu pěkný dárek. Kromě písniček na ně v obalu CD čeká i vystřihovánka některého ze tří modelů takzvaných 3B brýlí (když si do nich vlepíte patřičné fólie, možná budou fungovat i jako 3D). Já mám růžové brýle od Bonga a fungují výtečně.

4/5

Jakub Pech

http://www.mestoprodeti.cz/cd-koncerty.html

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×