Čankišou roztančili Sziget!

fotka


Kapela Čankišou, která letos vystoupila jako jediný zástupce z České republiky na 18. ročníku jednoho z největších evropských festivalů Sziget v Budapešti, roztančila publikum pod druhým největším pódiem věnovaným world music.

Ve středu 11.8. zahrála česká špička world music Čankišou na prestižním festivalu Sziget v maďarské Budapešti. Účast na tomto festivalu je pro každou kapelu opravdu jedinečnou prestižní záležitostí. Letos se této pocty dostalo z ČR pouze kapele Čankišou, Slovensko na tomto ročníku nemá žádného hudebního zástupce. Čankišou se svého úkolu zhostili výborně a odehráli vynikající našlapaný koncert, který sklidil úspěch. „Organizace na festivalu funguje skvěle. Měli jsme výborný zvuk a skvělý ohlas na koncert“ řekl ke koncertu frontman Kařel Heřman.

Druhá největší festivalová stage, která je zaměřená právě na world music, hostí letos opravdové lahůdky. Ve stejný den jako Čankišou uzavřela program legendární kubánská kapela  Orquesta Buena Vista Social Club s vynikající zpěvačkou Omaraou Portuondo. Další dny hostí tato World music  stage kapely jako  Oi-Va-Voi,  Los de Abajo či Bucovina Club Orkestra.

Fotogalerie Sziget 2010
 

Festival, na který se každoročně sjíždí několik stovek tisíc hudebních milovníků z celého světa, nabízí na mnoha pódiích žánrově bohatou nabídku v té nejvyšší kvalitě. K největším hvězdám letošního ročníku patří např. Muse či Iron Maiden.

Nejbližší koncerty Čankišou v ČR:
13.8. Domažlice – Chodské slavnosti
14.8. Boskovice – Festival bez bojů a válek
20.8. Trutnov - Trutnov open air
20.8. Smržovka – festival Eurion
21.8. Vizovice – Trnkobraní




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×