Glacier & The City - Erik Hajtmánek - www.musicpress.sk

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Pokud někdo z Vás ještě neslyšel tuto brněnskou bandu, která má na kontě za tři roky působení již přes sto koncertů a brázdí nejen končiny Česka ale také Maďarska či Rumunska, tak je na čase, abyste se zastavili, příjemně usadili a nechali nakrmit své uši do sytosti jejich debutovou deskou. Ta Vás nenechá jen pasivně poslouchat a přihlížet, ale donutí každého se ponořit do palety emocí a pocitů, které album otevírá velmi doširoka.

To co ze skladeb vycítíte hned napoprvé je, že nejsou nijak prvoplánově komerční nebo nějak vtíravé. Drží si svoji tvář a nabízí vyzrálé hudební pole, které má několik vrstev. Tyto vrstvy budete objevovat a doceňovat s přibývajícími poslechy. Deska má obrovskou mladickou dravost, kterou doplňuje naprostá sehranost a profesionalita muzikantů. Každý ze zúčastněných dobře ví jakou má v písních roli, nástroje si dávají prostor a díky tomu muzika Ghost of You zní velice vzdušně a nepřecpaně. Zkrátka na celém albu nezaznamenáte stopy jakékoliv honění ega či virtuózních výlevů, a to jsou parametry, které je potřeba ocenit velmi vysoko.

Jedním ze základních stavebních kamenů desky je obrovské dynamické pásmo a způsob jakým je s dynamikou v rámci skladeb zacházeno. Velkou předností skupiny je, že dokáže složit skladby tak, aby byly neotřelé, inovativní a zároveň v sobě měli melodie, které se Vám zaryjí hluboko do mozkové kúry. To všechno je podepřeno fenomenálním zvukem, o který se postaral renomovaný Ondřej Ježek. Dal písním po zvukové stránce to, co potřebovaly. Ať již dynamickou otevřenost nebo nádherné zvukové prolínání všech nástrojů.

Vlivy, kterými je hudba Ghost of You zasažena, lze hledat například v domácí bandě Sunshine či v britských Radiohead. Kytarová hra čerpá od Johna Fruscianta a rytmická sekce šlape v patách bubenického velikána Jojo Mayera a jeho kapely Nerve. Třešničkou na dortu celé debutové desky je její délka a počet skladeb. V 30 minutách se vám představí 8 skladeb, což je naprosto dostačující a hlavně eliminující jakoukoliv zbytečnou hudební vatu. Pro mě jedna z top českých desek tohoto roku!

Erik Hajtmánek - http://www.musicpress.sk/recenzie-cd/ghost-of-you-glacier-and-the-city




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×