Muna - Karel Souček - hudebniknihovna.cz

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Muna zpěvačky Irglové je dotekem orientu

Zpěvačka Markéta Irglová vydala své druhé sólové album nesoucí název Muna. Česká zpěvačka, pyšnící se cenou Oscara, dodala albu nový nádech, v němž se posluchači mohou nechat unášet pod vlivem etnické hudby. Album obnáší jedenáct písní, na kterých se podílela samotná umělkyně, což dokazuje, že Irglová je i opravdovým tvůrčím talentem.

Zasloužený úspěch

Tato deska zpěvačku posouvá o stupínek dál. Jednak proto, že se zlepšila v psaní textů, ale také z toho důvodu, že ji celé hudební pojetí posunulo zase o kus dál, než na tom byla s debutem Anar. Sama sobě, ale i posluchačům tedy dokázala, že svůj talent umí prodat a že veškerý úspěch má stoprocentně zasloužený.

 

Dotek orientu mohou posluchači zažít v písni The Immemorial. V pořadí druhý singl tak zavání něčím výjimečným a neznámým, zároveň ale dokáže povzbudit. The Immemorial bude tedy výbornou skladbou pro chvilku odpočinku a zamyšlení.

Muna jako cesta k relaxaci

Útulností zavání i další píseň Season Change. Při poslechu je možné a žádoucí na chvíli zavřít oči, nikoli proto, že je hudba pomalá a nudná, ale z toho důvodu, že je s její pomocí možné příjemně relaxovat. Tady se Irglová trefila do černého především u lidí, kteří se potřebují po náročném dni zregenerovat. Pak je Season Change výbornou volbou.

Celé album Muna se vlastně nese v poklidném, etnickém duchu. A proč taky ne, když je dnešní hudební scéna zahlcena popovými, hip-hopovými anebo rockovými hity, na jaké jsme zvyklí. Markéta přišla s originální a příjemnou změnou, kterou by si měl každý, minimálně jednou za čas, vyčistit hlavu.

 

Irglová letos stihla s albem v rámci turné procestovat Kanadu i USA. V listopadu však navštíví i Evropu a nezapomene ani na Českou republiku. Dohromady tři koncerty proběhnou 8. 11. v Brně, o den později doma ve Valašském Meziříčí a 10. 11. v Praze.

Karel Souček

http://www.hudebniknihovna.cz/muna-zpevacky-irglove-je-dotekem-orientu.html




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×