obal alba

Zvíře jménem Podzim (SP)

Zvíře jménem Podzim

Indies Scope / 2016
Žánry: pop
ZJP01
MP3bitrate 256-320 kbps 15 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 19 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 25 Kč

O ALBU

Zvíře jménem Podzim přichází a premiéra prvního singlu a videoklipu je tu! O kráse i nebezpečích pošmourných dní je projekt Jakuba Königa (ex Obří broskev, Kittchen) složený z mnoha skvělých hudebníků současné indie scény. Určitý čas, kdy srdce ovládá podzimní melancholie, se dotkne každého z nás. A o tom je i první skladba Zvíře jménem Podzim.

„Stýskalo se mi po písničkách, které jsem slýchal z rádia jako malej kluk. Písničky s nějakým příběhem, emocí, písničky s rozmáchlou aranží.“ svěřuje svůj záměr Jakub König. „Přístupné a nekomplikované skladby. Samo sebou se mi do nich promítají moje témata, samo sebou jsou ty songy trochu ponurejší.“ 

Písničkáři Jakubu Königovi přibylo letos na podzim do portfolia další hudební těleso. Kapela, nebo vzhledem k narůstajícímu počtu členů možná spíš orchestr, Zvíře jménem Podzim.  "Obklopil jsem se lidmi, na které jsem během svého cestování po republice narazil. Lidmi, které obdivuju, lidmi, ke kterým jsem vždycky vzhlížel a s kterými jsem si přál spolupracovat." výčet spoluhráčů opravdu mluví za mnohé. Do bicích řeže kopřivnická mlátička a Kittchenův věrný spoluhráč Tomáš Neuwerth, který se společně s talentovaným elektronickým tvůrcem Aid Kidem podílí i na produkci. Svůj hlas a klavír připojila Marie Kieslowski, basu a syntezátory obsluhuje Tomáš Havlen, kterého můžete znát například z Post-hudby, violoncello svírá Terezie Kovalová a Zvíře pozřelo i kompletní duo 27, či další členy Obří broskve a jiných kapel. Marie Puttnerová z Jablkoně se původně stavila vlastně spíš na návštěvu. A Dušan Neuwerth dostal závěrečný mix pilotního singlu do ruky shodou okolností až úplně na poslední chvíli.

Písničkáře Jakuba Königa si možná pamatujete z českolipské kapely Obří broskev, která se nejméně polovinu své osmnáctileté existence pohybovala v Čechách i na Slovensku "na okraji slávy". Pokud se ale zajímáte o alternativní hudbu, určitě vám neušlo Königovo maskované alterego Kittchen, se kterým zatím natočil tři řadová alba a kromě mnoha úspěchů u laické i odborné veřejnosti získal například cenu Anděl za desku Radio. A přesto, že maskovaný kuchař vaří vesele dál na větších pódiích a pro víc a víc strávníků, podzimní čas si nejen letos rezervuje, stejně jako řada dalších hudebníků pro jiný projekt.

Tento rok vychází u Indies Scope Zvířeti jako singl eponymní píseň s dokumentárním videoklipem Lindy Arbanové. V průběhu roku 2017 jsou očekávány další skladby, natočené během první čtyřdenní session ve studiu 3 bees v Jinočanech. Na podzim 2017 má vyjít celé album a Zvíře jménem Podzim, výsostně podzimní kapela, by měla odehrát svůj první velký koncert. O čase i prostoru se zatím intenzivně jedná. Ale jak už to bývá, občas na vás vůně podzimních ohňů dýchne už uprostřed léta. První, předpremiérové vystoupení, je naplánováno na jeden z největších z komorních festivalů, 1. července 2017. Místo se dozvíte včas.

 

 

Zvíře vlastními slovy:

Jakub König:
„To zvíře je tu!
První smíchaná písnička z desky, kterou bychom příští rok na podzim chtěli u Indies Scope vydat. Dala nám pořádně zabrat, zvlášť, když se měla tahle první část narodit už letos. Zvíře sice zatím vystrčilo jenom čenich a mávlo hejnama ptáků na horizontu. Ale jak už to bývá, práce na té spoustě hudby, kterou jsme v radosti a okouzlení nahráli v Jinočanech u 3bees, byla tvrdá a sežrala hromadu času a energie. Umíte si asi představit, kolik kraválu dokáže udělat 15 lidí, když se do toho opře. Termín porodu se nezadržitelně blížil, pak jsme dokonce začali poněkud přenášet. Ve chvíli nejnapínavější nás podpořil závěrečným mixem Dušan Neuwerth, starší bratra našeho velkého Tomáše. A i díky němu je teď tohle miminko na světě.“

„Myslím, že na desce bude znít písnička ještě trochu jinak. Přeci jen se propojí s ostatními skladbami, nasaje jejich chutě, vůně a energii. A taky nás čeká rok práce. Ale takhle zní náš první singl teď. Na podzim roku 2016.
Jsme na něj pyšní a máme z něj radost. Doufáme, že vám teď v těch šírajících se dnech udělá dobře na duši i po těle. A nezapomeňte. Až půjdete ven, vemte si šálu. Ať nám nenastydnete.“


Aid Kid:
"Zvíře jménem Podzim je zatím největší věc, které jsem kdy byl součástí. Už během práce na prvním singlu jsem se naučil tolik, jako nikdy za svůj muzikantský život. Písnička vznikla téměř bez přípravy během 4 dní nahrávání v kolektivu, který se v celku sešel úplně poprvé. V kolektivu muzikantů, kteří mě, co se zkušeností týče, mnohonásobně převyšují, a přesto jsou ochotní naslouchat mým produkčním záměrům. To je pro mě obrovský zážitek - být na stejné lodi s lidmi, kterých si tak moc vážím. 
Tenhle singl můžete brát jako ukázku naší zvířecí síly, se kterou se stále učíme zacházet. Během následujícího roku ale Zvíře určitě zkrotíme a věřím, že vznikne velkolepá deska:)"

 

Marie Kieslowski:

"Taková spolupráce se nedá odmítnout! Už jen demo verze písní, které u zrodu Zvířete Jakub rozposlal, jsou nakažlivý až hanba. Člověk si jen ve studiu dával bacha, aby ten odvážný počin v podobě kapely, která připomíná spíš orchestr, nepokazil. Možná se to nezdá, ale všichni jsme hráli co nejmíň, ohleduplně k ostatním nástrojům. Ale když se sejdou zvířata, vždycky to udělá takovýhle maso! Kousejte, olizujte se, dřív, než to udělá podzim za vás!" 

 

Tomáš Neuwerth:
"Jakub je pro mne výjimečný hned z několika důvodů. Jedním z těch nejzásadnějších je jeho skladatelský cit a texty. Když se k tomu přidá většina lidí a přátel, která je mi blízká nejen hudebně, je zaděláno na jedinečný zážitek, který jsme během posledních zářijových prosluněných dní ve studiu v Jinočanech proměnili v souvislý tok hudební a lidské energie. Zvíře se nám rodilo pod rukama s až neuvěřitelnou lehkostí. Takové dny bývají nepopsatelné a já jsem rád, že jsem mohl být u toho, v kruhu těch nejbližších. Děkuju."


Linda Arbanová:
" Zvíře jménem podzim? Splněný sen, velká zodpovědnost, nové zkušenosti a nejhezčí víkend v roce."

 


SKLADBY

ukázka název zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Pop

obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Luno

Zeroth
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Psychedelic Morning

Cigareta ve dvou
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×