obal alba

Dnes je ten deň (2015)

Le Payaco

Pavian Records / 2015
Žánry: rock
PM0091
CD 269 Kč
LP 499 Kč

O ALBU

Keď sa v roku 2011 podarilo organizátorom festivalu Pohoda po takmer šiestich rokoch odmlky presvedčiť známu bratislavskú skupinu Le Payaco k spoločnému vystúpeniu, vyzeralo to spočiatku ako ojedinelá spomienka na staré dobré časy. Čaro živého koncertu pred nadšeným dvadsaťtisícovým davom fanúšikov, ktorí aj po rokoch odmlky zostali verní svojej „srdcovke“ však zapôsobilo a ako hovorí spevák kapely Tomáš Sloboda : „ Ukázalo sa, že by to mohlo znova fungovať. Naše stretnutia neskôr boli stále častejšie. Verím a dúfam, že to prinesie aj nejaké ovocie.“ Dnes už môžeme povedať, že sa jeho slová naplnili. Tým ovocím je nový štúdiový album s názvom Dnes je ten deň, ktorý vychádza v týchto dňoch vo vydavateľstve Pavian Records.

Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz na novom albume spoločne pracovali dva roky. Ako hovorí Juraj Vitéz: „ Album sa rodil dlho a niekedy komplikovane, ale o to väčšiu radosť z neho máme teraz, keď je už hotový. Práca na ňom bola častokrát tvrdá. Stretávali sme sa po večeroch v skúšobni a tvorili sme hudbu aj texty, niekedy až do skorých ranných hodín. Chceli sme aby náš album po desiatich rokoch znel naozaj TOP a preto sme boli na seba a na to čo vytvoríme patrične nároční. Mali sme pocit, že laťku máme nasadenú vysoko a my ju nemôžeme podliezť. A je to tu, prišiel ten deň a my máme nový album. Je to Le Payaco, dospelé a vyzreté v najlepšej forme.“

 

Celkom deväť skladieb pochádza z tvorivej dielne všetkých členov skupiny, na tvorbe textov s nimi spolupracoval Vlado Janček. Ako prezrádza Tomáš Sloboda: „Posledné dva roky som bol v intenzívnom kontakte s kapelou Saténové ruky. Ich debutový album ma oslovil aj vďaka ich výborným  textom. Poprosil som teda gitaristu Vlada Jančeka, či by mi  pomohol otextovať jednu skladbu.  Zadarilo sa  a z jednej skladby bolo odrazu niekoľko. Titulnú skladbu Dnes je ten deň so silne ľahkou víziou dokonalého leta zasa otextoval iba Juraj sám. Vždy nám na textoch veľmi záležalo a mám pocit,  že sa nám podarilo nahrať ľahký letný album. Je to o nás aj o vás. O tebe aj o mne. A to ma na ňom baví."

 

Skladby:

1 V Júli
2 Každý Chce Niekoho Mať
3 Ako Ako
4 Chcel Som Letieť Balónom
5 Kone
6 Čistá Krása
7 Dnes Je Ten Deň
8 Bozkávať A Hrýzť
9 7 Niečo

Rok vydání: 2015

Skupina Le Payaco se na slovenské hudební scéně objevila v roce 1996 a až do roku 2006 aktivně koncertovala a nahrávala. Během tohoto období stihla nahrát čtyři autorská alba a několik singlů. Od vydání jejich dosud posledního studiového CD - Všechno se dá sníst uběhlo již neuvěřitelných deset let a ikdyž před dvěma lety potěšili své skalní fanoušky vydáním výběrovky Jukebox, na kterou zařadili i jednu novou skladbu, fanoušci jejich nové album už netrpělivě očekávají. Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz na novém albu společně pracovali dva roky.

Sestava:
Tomáš Sloboda – zpěv, kytara, piano
Martin Stempel – zpěv, baskytara
Juraj Vitéz –zpěv, bicí, piano


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×