obal alba

Piece Of My Life

Nero Scartch

Indies Scope / 2015
Žánry: electronic, rock
MAM566
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Jemnost pařížské šlehačky podávané na hrubozrnném smirkovém papíře.

Rock ve spojení s elektronikou aneb něžné pohlazení v záři plazmové erupce na debutu  Piece of My Life. Autorská nahrávka, kterou představuje Nèro Scartch, spojuje taneční chytlavost, rytmus a nabroušené pasáže ostrých kytar a rockových  rytmů. Jakub Svoboda aka  Nèro Scartch je také kapelníkem aktuálně strmě stoupajících Mydy Rabycad a na pódiu ho také můžete vidět za synťáky Android Asteroid.

Nahrávka představuje protipól k popovějším Mydy Rabycad a ukazuje, jak široký záběr Nèro Scartch jako hudebník dokáže obsáhnout. Nèro je až na jednu výjimku, výhradním autorem textů i hudby, navíc kromě zpěvu a aktuálních kláves a elektroniky, připomíná své bubenické schopnosti. Vždyť v roce 2009 Nèro mimo jiné obhájil druhé místo v celostátní soutěži ve hře na bicí nástroje. Ale je jenom dobře, že Jakub Svoboda neváhal při přípravě alba začít spolupracovat s Tomášem Konůpkou, který se ujal produkce a projekt po celou dobu směroval. Spolu oslovili Rista Sokolovského a dohromady pak připravili nečekaně silný debut. „Tomášovi vděčím za hodně, jen díky jeho producentskýmu dozoru nad celou věcí je nahrávka takhle kvalitní. Strašně moc mi tahle spolupráce dala a z výsledku jsem nadšenej. Je to výbornej producent.“ pochvaluje si Nèro společnou práci na debutu, která začala již v roce 2013.

 

Počátek celého projektu a přezdívky Nèro Scartch byl ale daleko dřív, jak osvětluje Jakub Svoboda.  „Přezdívku mi dal brácha někdy v roce 2004, když jsme spolu měli punk-rockovou kapelu Hromy Blesky. Ve zkušebně jsme si začali nahrávat demáče a pořád kupovali nové vybavení. Zlom přišel v roce 2010, kdy jsem se seznámil s produkčním programem Logic Pro. Tak ve skutečnosti začala moje sólová produkce. Otevřel se mi novej svět, začal jsem objevovat nový možnosti, zvuky, o kterejch jsem neměl ani ponětí, jak je vytvořit, zaznamenával jsem si nápady, až byl najednou po roce na světě můj první singl I Feel So Lonely. Tím to všechno začalo.“ Na debutové nahrávce se promítá nejen až nečekaně dlouhá řada zkušeností z předchozích či aktualních kapel, ale nechybí ani odkazy na oblíbenou muziku. „Myslím, že jsem na Piece Of My Life zúročil všechnu inspiraci, kterou mi doposud daly hudebníci jako Nine Inch Nails, The Prodigy, Marilyn Manson nebo Depeche Mode. To, že mám tuhle muziku rád, je na nahrávce cítit, ale já se snažím jít svou cestou a mít svůj sound.“

 

 

Nèro Scartch měl muziku na talíři od malička. „Jsem z hudební rodiny. Můj táta Jarda Svoboda je frontamanem kapely Traband. Vždycky pro mě byl velikej vzor. Když mi byly dva roky, vběhnul jsem jim v půlce koncertu na podium. Táta mi dal harmoniku a já jim do toho tancoval.“   Když mu byly tři roky, jeho bratr dostal dětskou bicí soupravu a bubnování se náhle pro Nèra stalo hlavním oborem. „Moc si toho nepamatuji, akorát že jsem nedosáhl nohama na šlapky.“  V šesti letech s bratrem Jardou založili punkrockovou kapelu Hromy Blesky a nahráli dvě alba (Mraky, 2003, Pocity, 2006). Cesta pak pokračovala přes swingovou hudbu až k Mydy Rabycad a nyní přichází solové albumsólové, emotivní a zároveň velmi energické album Piece of My Life.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Electronic | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×