obal alba

Klid!

Abraxas

Supraphon / 2015
Žánry: rock
SU6301
CD 179 Kč

O ALBU

Podle Slávka Jandy vůbec nejsvižnější album v historii skupiny! Zakladatel, kytarista a leader Abraxasu připisuje novou kapelovou mízu loňské poctě její minulosti v podobě 2CD Tribute, ale především šedesáti koncertům, které spolu pánové Slávek Janda (kytara, synth, zpěv), Miroslav Imrich (zpěv, show), Ivan Doležálek (basa, zpěv) a Eduard Štěpánek (bicí) v roce 2014 odehráli. V kombinaci se zásadně důležitým textařem a manažerem Petrem Soukupem se tak vylouplo celkem 11 skladeb, společně lehce paradoxně pojmenovaných podle té výjimečné nejpomalejší z nich.
Je to stále starý dobrý Abraxas, tedy svérázná kombinace rocku, funku, disco, latiny i novovlnných úprků. Vedle nezaměnitelných kytarových sól je to místy pořádná jízda s tvrdými rockovými riffy a radikálním rapováním na témata o prudičích kolem nás nebo tricích farmaceutického průmyslu, ale také o naší vnitřní černobílosti nebo potřebě si občas jen tak zatrsat. Hudbu napsal kompletně Slávek Janda, ve dvou případech využivší vlastních východisek z osmdesátých let, vzorně přesazených do celkového zvuku letošního roku. Natočeno a smícháno bylo ve vinohradském studiu Cobra, následný mastering proběhl v anglickém studiu M8 Service.
Projekt je v bookletu osazen sadou speciálních fotografií, vzniká hned několik klipů, celý rok se bude koncertovat – prostě Abraxas je zpátky s plnou energií a velkými plány. Tribute jasně dokázal, že hudební odkaz je velkým cover lákadlem pro spoustu domácích kapel a zpěváků, od R´n´B vokalistky přes rockové skoro bigbandy až po elektronické experimentátory. Teď je chvíle na Abraxasu, aby dokázal, že jede dál vší silou – a na této čerstvé studiové desce se to rozhodně podařilo.
Nové album Abraxasu: Těch jedenáct songů vás rozhodně v klidu nenechá!

Seznam skladeb

1. Už tady jsou
2. Klid
3. Tance čas
4. Přísně tajné
5. Hoď mi kost
6. Černá i bílá
7. Fit
8. Žízeň
9. Veselá jízda
10. V transu
11. Výkřik


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×