obal alba

Šibenica frajerka

ZVA 12-28 Band

Indies Scope / 2015
Žánry: blues, rock
MAM553
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Rovnako ako naplno hráme blues, rovnako naplno milujeme.

Album zvolenské bluesové kapely ZVA 12-28 Band - Šibenica frajerka je již v pořadí čtvrté, ryze autorské album lídra, originálního autora písní, kytaristy a zpěváka Norberta Červenáka.

"Zetvéáčka“ se svým melodickým a rytmickým pojetím, celkovým zvukem kapely a rukopisem Noro Červenáka vymykají z typického středoevropského blues-rockového klišé. Písně vychází z původní bluesové tradice, ale využívají i moderní a originální prvky shuffle & boogie, funky, s autentickými slovenskými texty, které jsou sice drsné, ale i o lásce, samotě, zradě, alkoholu. Tyto příběhy prožívají různí outsideři nebo komické postavičky běžného lidského života. Kapela ale na otázku zda v jejich textech vítězí spíše démon alkoholu, nebo láska, odpovídá po svém –„Nadhľad a humor.


Noro v textech na aktuálním albu částečně reflektuje svůj pobyt v ČR. Reálie a historky prožité v Táboře osobitě vykresluje do originálních obrazů, je nad věcí a vtipně popisuje občas obtížné situace každodenního života. Člen kapely a bubeník ZVA 12-28 Band, Peter Krško, dodává, že lze vysledovat ještě jeden odkaz na Českou republiku na novém albu. „Podľa mňa sú na albume aj piesne, ktoré sú ovplyvnené myšlienkami a atmosférou českého undergroundu.“  Všechny tyto atributy však kapela zpracovala po svém a svojí poctivostí a folozofií doplnila v nezamenitelný výsledek.

V roce 2015 uplyne 25 roků od vzniku a prvního koncertu této kapely, celou dobu se lídrovi Norbertu Červenákovi o basový kontrapunkt stará bratr Laco Červenák, deset roků mu rytmicky kryje záda hráč na bicí nástroje Peter Krško a již pět roků do kapelního kotle intenzívně přikládá houslista Stanislav Fakan. Album Šibenica frajerka se nahrávalo ve studiu Indies.

Vychutnejme si album na kterém kromě humoru, který v těch trudných textech probleskuje, se nachází i naděje, jak potvrzuje Peter Krško. „Sklamanie v živote a v láske má vždy fatálne následky na duši , ale aj cez také veci by sa mal človek vedieť preniesť a tej šibenici uniknúť :-)


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Blues | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×