obal alba

Jolanka

Szidi Tobias

Pavian Records / 2021
Žánry: chanson, pop
PM0085
CD 296 Kč
LP 599 Kč

O ALBU

Nově je album dostupné i na LP! Rozkládací obal! 

V poradí šiesty radový album slovenskej speváčky, herečky a šansoniérky Szidi Tobias vyšiel na CD v roku 2014. Patrí k najpredávanejším albumom interpretky. V roku 2021 vychádza po prvýkrát na LP. Hudbu ku všetkým jedenástim piesňam na albume zložil Milan Vyskočáni, texty napísal Peter Lipovský a po jednom texte prispela aj samotná Szidi Tobias a Milan Lasica. Na nahrávaní albumu, ktoré sa realizovalo v štúdiu Miroslava Širáňa, v štúdiu Igopra Baara a štúdiu Martina Čema, sa podieľali skvelí hudobníci z doprovodnej skupiny Szidi Tobias - autor hudby Milan Vyskočáni , Martin Gašpar, Marcel Buntaj, Igor Ajdži Sabo, Peter Preložník , Richard Šimurka, Andrej Gal a viacerí hostia. Spevácky part naspievala Szidi v štúdiu Davida Kollera v Mikulove. Mix a mastering tohto vynikajúceho albumu mal na starosti Michal Pekárek.

Nové album Szidi Tobias vychází po dlouhých letech opět Slovensku ve vydavatelství Pavian Records. Hudbu na album Jolanka složil a produkoval Milan Vyskočáni. Poprvé si při tvorbě nového albumu otextovala píseň i samotná Szidi Tobias. Jeden text napsal Milan Lasica a devět písní textař Petr Lipovský. V jedenásti písních hraje až 26 vynikajících muzikantů: Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Milan Osadský, Marcel Comendant, Stano Palúch, Richard Šimurka, Samuel Šimek, a další. Szidi Tobias nahrála album ve studiu Davida Kollera v Mikulově. Mix a mastering dělal Michal Pekárek. Novinku Szidi Tobias zpestří i nádherné fotografie Michy Bardy. Obal alba vytvořil jeden z nejšikovnejších slovenských grafických dizajnérů Jozef Dobrík.

Seznam písní:
1. Hore nohami
2. Tvrdohlavá
3. To z nebe káně
4. Za lásku
5. Štyri besné psiská
6. Hát, to je taký...
7. Divá ruža
8. Přání
9. Édesanyám
10. Ušla by som
11. Nech sa deje

Její písně jsou plné citu, upřímnosti, radosti a pozitivní energie. Skladatelsky nápaditým, nenásilně melodickým a vnitřně propracovaným skladbám dominuje klavír a smyčce. Kritiky je majitelka charismatického altu označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na „federální" scéně, či dokonce za druhou dámu českého šansonu. Szidi Tobias vystupuje s pětičlennou kapelou a má za sebou pět sólových desek, mezi nimi i jednu Zlatou. Členka kultovního Divadla Astorka Korzo´90, je v České republice známá také ze spolupráce s dvojící Hapka & Horáček. Jejich společná píseň Na hotelu v Olomouci nesmí chybět na žádném z koncertů.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Chanson | Pop

obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Luno

Zeroth
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Psychedelic Morning

Cigareta ve dvou
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×