obal alba

Made in China

Mňága & Žďorp

Vlastní náklad / 2014
Žánry: rock
657002
CD 299 Kč
dočasně nedostupné
MC 149 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 449 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Mňága a Žďorp se letos v květnu vypravila do Číny, aby tu 23 let po vydání své nejúspěšnější desky Made in Valmez natočila dvanácté studiové album Made in China. „Celé to bylo absolutně hektické, dobrodružné, nepředvídatelné a nové,” vzpomíná na čínské dobrodružství zpěvák Petr Fiala. Album obsahuje celkem 12 nových písní.

„Celá naše akce Čína byla ohromným zážitkem! Bylo to hektické až až, každý den nabitý událostmi k prasknutí. Zapomněli jsme doma klávesy, já si zvrtnul kotník, občas měl někdo hnačku a během našeho vystoupení na festivalu v Pekingu jsme zažili písečnou bouři. Úžasná byla dvacetikilometrová túra na kole pralesem v Sečuánu nebo procházka po náměstí Nebeského klidu,“ přibližuje zpěvák Mňágy Petr Fiala.

Deska byla natočená za 3 dny, zpívá se na ní i čínsky
Smělý plán Mňágy a Žďorp natočit album v Číně vyšel hlavně díky věrným fanouškům, kteří kapele na crowdfundingovém serveru Startovač přispěli přes půl milionu korun. Deska vznikala v pekingském studiu A-string Entertainment.

„První dva dny se jen zapojovalo a já jezdil s naším velkým pomocníkem Martinem Hoškem z českého velvyslanectví po Pekingu sem a tam a sháněli jsme chybějící části vybavení. Samotnou desku jsme nahráli za necelé 3 dny,“ přibližuje práci ve studiu Petr Fiala. V písničkách Rodné lány a Za teplých letních nocí hostují i tři mladé Číňanky. „Nechtěl jsem žádné profesionálky, ale holky, co si prostě jen rády zazpívají,“ dodává Fiala.

O zvuk alba se postaral dlouholetý koncertní zvukař kapely František Bača a obal má na svědomí akademický sochař a grafik Tomáš Chorý, který už navrhl přes 10 coverů kapely včetně toho k Made in Valmez.

Křtít se bude v Praze, Brně a Bratislavě
Made in China vydává Mňága a Žďorp pod svou vlastní značkou Surikata Records. Vychází na CD, MC, vinylu, mp3, Flac a flash disku, který obsahuje i film o vzniku desky a celém čínském dobrodružství.

Nové písničky kapela představí i na turné. Do českých a slovenských klubů vyrazí na podzim 2014 a na jaře 2015. Křtít bude třikrát, 20. 11. v Brně na Flédě, 29. 11. v bratislavském Majestic Music Clubu a 15. 12. v pražském Lucerna Music Baru.

Mňága se chce do Číny vrátit. Nabídky už má
Vedle natočení alba stihla Mňága a Žďorp v Číně zahrát i na třech festivalech. Její koncerty v Šanghaji, Pekingu a Šen-čenu měly velký ohlas. „Po každém vystoupení následovalo nekonečné vykecávání s čínskými fanoušky. Do mobilů si hned stahovali naše písničky. Největší úspěch měla Dutý ale free, ptali se na ni hned po prvním koncertu,“ vzpomíná Petr Fiala.

Kapela by se do Číny ráda vrátila příští rok v květnu, aspoň na 2 týdny. „Chtěli bychom se zúčastnit některých festivalů a zkusit i kluby. Máme pár nabídek od čínských promotérů, kteří nás viděli v Šanghaji a v Pekingu,“ dodává frontman kapely.

 


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×