obal alba

Opýtaj sa Malana

Musica Folklorica a Martin Prachař

Indies Scope / 2014
Žánry: folklor
MAM547
CD 249 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Opýtaj sa Malana je název nového titulu Musica Folklorica. Jde již o pátý projekt vydaný ve spolupráci s vydavatelstvím Indies Scope. Na CD  se  představí horňácký zpěvák Martin Prachař, jeden z nejvýraznějších interpretů lidové písně na Moravě.


Martin Prachař začal svou uměleckou kariéru v dětském souboru Veličánek, kde se profiloval jako sólový zpěvák. V té době získal opakovaně ocenění v soutěži Zazpívaj, slavíčku. Souběžně hrál také jako flétnista a klarinetista Veličánku a později Horňácké cimbálové muziky Jarka Miškeříka. V současnosti příležitostně spolupracuje s různými horňáckými muzikami, jeho domovskou kapelou se však stává Musica Folklorica, se kterou nahrál několik snímků na CD Počúvajte, co vám povím (Indies Scope 2010) a Spal bych, spal bych, žena mi nedá (Indies Scope 2012). V roce 2013 s touto kapelou natočil videoklip k písni Na Vánoce, na Vánoce, na ty hody.


Přestože je Martin Prachař znám především jako interpret horňáckých písní, na CD Opýtaj sa Malana se neomezuje pouze na domovský region; zazní i několik písní z moravskoslovenského pomezí, cikánské písně zaznamenané v Hrubé Vrbce a například i tři „americké“ písně reflektující úděl vystěhovalců vytržených z rodného kraje. Martina Prachaře kromě Musiky Folkloriky doplňují v baladické písni Ked sa Janko na vojnu bral ženské sbory Lipina a Oskoruša a v sadě „ščeglivých“ sedláckých mužský sbor z Velké nad Veličkou. Kromě dvanácti zpívaných písní zazní i dvě ryze instrumentální skladby. Aranžování jednotlivých skladeb se opět zhostil primáš kapely Miroslav Kolacia a cimbalista Petr Pavlinec.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folklor

obal alba

Antologie moravské lidové hudby

Antologie CD 4 - Valašsko, Lašsko, Zlínsko
Dostupné varianty
CD 224 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Musica Folklorica

Spal bych, spal bych, žena mi nedá
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Musica Folklorica

Ej, ženy, ženy, poradteže mi
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Cimbálová muzika Vlasty Grycové a Vlasta Grycová

Vlasta Grycová - O lásce
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×