obal alba

Motion food

Jurkovič Family Band

Vlastní náklad / 2014
Žánry: blues
MOF001
CD 249 Kč
dočasně nedostupné
MP3bitrate 256-320 kbps 49 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 99 Kč

O ALBU

Jaro 2014 přineslo fanouškům blues nejen alergie, ale hlavně CD legendárního bluesmana Petera Jurkoviče (kytara, zpěv). Dnes 63 letý kytarista hraje se svými syny a spřízněnými muzikanty o více jak generaci mladšími. Jeho muzika a vtipné texty jsou tak trochu retro, ale to je přesně to, co na této nahrávce  oceníte. Už samotné názvy písniček vás navnadí a ujistí, že se nebudete nudit: Emgeton, Peněženka… Kapelu Motion Food založil před několika lety bluesový veterán Peter Jurkovič (Bluesberry, Tucet, Žáha, Highway 61) se svými syny Jakubem (basa) a Markem (bicí). Název kapely je inspirován knihou Alfreda Jarryho, Nadsamec. Sestavu postupně doplnili Michal Rákosník (kytara) a Martin Forst (saxofon). Jako občasný host se na pódiu, stejně jako na CD, objeví zpěvák a hráč na foukací harmoniku Marek Hlavica. Repertoár kapely je převážně čerpán z textů, které psal Jurkovič pro svou bývalou kapelu Tucet a Bluesberry, ale je postupně doplňován i novými věcmi.

Peter Jurkovič není jen muzikantem, ale také uznávaným výrobcem kytar (www.jurkovic-guitars.com). Sice vystudoval biologii, 17 let pracoval ve veterinárním výzkumném ústavu, ale po revoluci se rozhodl zahodit vědeckou kariéru a plně se věnovat muzice.
Jenže cesta k první kvalitní kytaře nebyla jednoduchá. Jelikož se potřeboval naučit práci se dřevem, nechal se na dva roky zaměstnat jako čalouník. Po této „zkušební“ lhůtě si dovolil pronajmout dílnu a pustil se do výroby elektrických kytar.
Jeho strategií bylo, že napřed vyrobil kytary, které jen půjčoval známým muzikantům a pevně doufal, že si je nakonec koupí, což se také stalo. Kytary se značkou „Jurkovič“ mají nejen čeští muzikanti zvučných jmen (Vladimír „Guma“ Kulhánek – Etc, Anna K., Jan „Sahara“ Hedl, Mirek Linhart - Yo Yo Band, Robert Nebřenský - Vltava), ale i světově proslulí kytaroví mágové jako je Eric Clapton, Jeff Beck nebo Billy Gibbons ze ZZ Top.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Blues

obal alba

ZVA 12-28 Band

Z ruky zobať
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Oravec Jerguš

Done So Far
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jurkovič Family Band

Motion food
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 49 Kč
FLAC+mp3 99 Kč
obal alba

ZVA 12-28 Band

Šibenica frajerka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
WAV+mp3 199 Kč
obal alba

Peter Lipa

Naspäť na stromy
Dostupné varianty
LP 639 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×