obal alba

Hostinec u kamenného stolu

Karel Poláček

Tympanum / 2009
Žánry: mluvené slovo
71069
CD 249 Kč

O ALBU

V kulisách lázeňského městečka tu Poláček rozehrál příběh osudem pronásledovaného majitele vyhlášeného hostince Šimona Tatrmuže a jeho "hříšné" ženy Boženy, příběh dvou typických středostavovských hrdinů s dobrosrdečným, ale omezeným a naivním viděním svého světa. K nim přidal řadu dalších komických postav, rozhádané a tvrdohlavé bratry inženýry, po Tatrmužově smrti neohrabaně spravující podnik, rodinu rady Dyndery, kochající se poklidnou lázeňskou atmosférou, kvartána Lumíra, jehož dobrodružné nutkání je zatíženo reparátem z matematiky, či Benno Mertense, svůdníka a herce… Autor tak v mistrné psychologické karikatuře a s nebývalým citem pro jazyk vystihl prostředí maloměsta s celou plejádou nejrůznějších afér, konfliktů i humorných situací. Přestože tu a tam z jeho psaní vysvitne osten ironie, to hlavní, co k personálu a návštěvníkům hostince U kamenného stolu chová, je vlídné porozumění.
Přes dobromyslnost a nezávadnost obsahu nemohla kniha na začátku čtyřicátých let vyjít pod autorovým jménem; na prosbu nakladatele proto román zaštítil malíř Vlastimil Rada.

Humoristický román | Nezkrácená verze na 1mp3-CD | Celková délka 10 hodin 06 minut | Čte Vladislav Beneš

Nahrávka vznikla podle knihy Karla Poláčka Hostinec u kamenného stolu, vydané Centrem Franze Kafky v roce 2009. Nahrávku vyrobilo Občanské sdružení Mluvící kniha, 2004. Grafika a design obalu Ondřej Fučík. Opovědný redaktor Josef Burkovský. Vydalo Tympanum s.r.o. v listopadu 2012.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Mluvené slovo

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×