obal alba

Soundtrack ke konci světa

Zrní

Vlastní náklad / 2012
Žánry: pop, rock
66621
CD 265 Kč
dočasně nedostupné
MP3bitrate 256-320 kbps 129 Kč

O ALBU

Své třetí album připravovala kladenská kapela Zrní na svém soustřední na Vysočině, dle slov kapely v naprosté pohodě (což nelze neslyšet), za neustálého jamování, hraní si, přebírání materiálu a hledání toho nejlepšího. Zajímavé je, že deska vznikla vlastně jako vedlejší projekt při tvorbě hudby k tanečnímu představení "Kolik váží Vaše touha?", i když některé z písní jsou starší a sahají až někam do roku 2010. Ve výsledku pak z alba cítíte podzimní melancholii prosáklou praskajícím dřevem v kamnech, naději i patos, vše ale velmi dobře dávkované. Kapela zřejmě musela přetékat invencí a nápady a těsně před koncem světa se dostala do skvělé formy. Alespoň tak si jde vysvětlit výsledek. Kromě toho, že deska přináší jednu celistvou a semknutou náladu, povedlo se nahrát i řadu velkých a výrazných hitů. Ať už jde o úvodní apokalyptickou vizi "Rychta", písničku o zlovůli finančních institucí "Pokraj" nebo beatboxem přibarvenou dada halucinaci z hlubokého černého lesa "Hýkal". A pak je tu vlastně folková písnička "Dva" s překrásným vokálem Karolíny Kamberské, s hlubokou intimní atmosférou. Nádherný duet, kde se text potkává s formou a interpretací. Vymazlená a dokonale vybroušená písnička, která vás bez problémů vykolejí na hodně dlouho. A funguje i patetické a přirozeně naivní "Líto" nebo floydovsky vygradovaná "Pozitivní". "Soundtrack ke konci světa" je jednou z nejlepších desek, která u nás letos vyšla. Je to oslava muzikálnosti, je to nejdůležitější nahrávka pro Zrní. Když jej posloucháte, máte pocit, jako by muzikanti přišli a nasáli atmosféru podzimu, jeho melancholii, čistotu, pestrobarevnost, ale i mlhy nebo první mrazíky. A pak, s darem prvotřídních vypravěčů, s obrovskou hudební vynalézavostí, o něm jen podali své svědectví.

Svoji otevřeností, muzikálností, poetikou, citlivým mícháním elektroniky, akustiky, rockového základu okořeněného lidovkou vzniklo album působící na domácí scéně jako zjevení. Vedle dominantních houslí uslyšíte třeba beatbox, žestě, ale i theremin či sekačku na trávu. Hudbu umocňují české poetické texty.
V pořadí třetí studiové album Soundtrack ke konci světa pětičlenné kladenské kapely Zrní pojednává o konci světa, tedy přesněji řečeno o tom, jak o něm všichni mluví. Aniž by kapela kopírovala zahraniční styly, drží si album světovou úroveň, právě díky své zvukové pestrosti, autentičnosti, vyrovnanosti, ale i instrumentální schopnosti jednotlivých členů. Zrní je hra, něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen.
 
Písně:
1. Rychta
2. Dva
3. Hýkal
4. Noční jízda
5. Tmou
6. Líto
7. Pokraj
8. Pozitivní
9. Nízko letí ptáci
10. Musí to být


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Pop | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×