obal alba

My Own Man

Kolib

Vlastní náklad / 2012
Žánry: pop
859417091001
CD 224 Kč

O ALBU

Zpěvák, skladatel, textař a instrumentalista Kolib vydává studiové album s názvem My Own Man. Album vyšlo 18. června u nezávislého labelu Skywards Music a vznikalo v průběhu let 2011/12 ve studiu Biotech pod dohledem uznávaného producenta Ecsona Waldese. Při výběru hudebníků, kteří se na desce podíleli, se Kolib neomezil pouze na Českou republiku. V seznamu hudebníků se objevuje mj. renomovaný americký baskytarista a zpěvák Fernando Saunders, dlouholetý spoluhráč Jana Hammera, Lou Reeda aj. “Chtěl jsem natočit poctivou a svěží desku se současným soundem, takovou, která zároveň vyjádří můj obdiv k mým oblíbeným deskám z 80. let,” říká o desce Kolib.
Skladatelský rukopis a vokální linky Koliba, producentské umění Ecsona Waldese a v neposlední řadě i rozmanitost hudebního obsazení, to všechno se odrazilo ve výsledném soundu celého alba. Deset anglicky zpívaných songů nelze jednoznačně stylově zařadit, balancují na pomezí popu, rocku a alternativy. Kolib sám začínal v rockových formacích, později se soustředil na scénickou hudbu. Zpátky k jednodušším hudebním formám se vrátil na dva roky starém titulu Aside.

“Když jsem na materiálu začínal pracovat, měl jsem před sebou vizi, jak by deska měla znít, o to víc jsem si později ovšem začal uvědomovat, že tuto vizi nebude jednoduché naplnit. Snažím se psát osobité, nicméně univerzální věci, které může poslouchat kdokoli na světě, a proto jsem se při hledání vhodných hudebníků logicky nebránil spolupráci se zahraničními umělci. Kdybych se na začátku procesu nepotkal s Fernandem, považoval bych desku nejspíš za nerealizovatelnou. Celkově se dá říct, že jsem v pravou chvíli potkal pravé lidi,” dodává Kolib.

Pilotním singlem je skladba If I Could Be, podpořená videoklipem, na kterém spolupracovali: Michal Krystýnek (námět), Lukáš Masner a Jan Haluza (kamera), Vítězslav Kopřiva (střih), Kolib (režie).


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Pop

obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Luno

Zeroth
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Psychedelic Morning

Cigareta ve dvou
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×