obal alba

Zvěřinec

Yellow Sisters a Zvěřinec

Indies Scope / 2012
Žánry: dětské, vocals
MAM512
CD 249 Kč
dočasně nedostupné
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Písničky, ukolébavky a říkanky - to je Zvěřinec - třetí album Yellow Sisters, které je věnováno dětem a jejich dospělákům. Tentokrát dámy zapojily celou svou rodinu. Děti hostují hned v několika písních a také se podílely na tvorbě obalu. A ani tatínkové nezůstali opomenuti a zapojili se buď vokálně nebo instrumentálně. Výsledkem je petrobarevné album, žánrově dosti odlišné od předchozích dvou (Singalana – 2006, Tubab Woman – 2010), kde si určitě přijde na své každý člen rodiny.

Album začalo vznikat již před rokem s jasným cílem, udělat zábavné a vtipné album pro děti. Rozhodnutí natáčet dětskou desku znamenalo částečně ustoupit od složitých melodií a oblíbených žánrů Yellow Sisters, jak se můžete dozvědět od Báry Vaculíkové. „Myslím, že se žánrově dost liší od předchozích alb. Dětská duše potřebuje trochu přímočařejší přístup. Hodně jsme se snažily zjednodušovat, aby si s námi děti mohli zazpívat.“  Již delší dobu bylo jasné, že kapela natočí album pro děti a bylo jen otázkou času, kdy to mateřské povinnosti dovolí. Nakonec to sestry vyřešily účastí všech ve studiu. „Přemlouvat jsme nikoho nemusely, všechno vyplynulo ze situace. Dětí máme dohromady osm a kromě toho nejmenšího, který je teď dvouměsíční, se zapojily všechny. Některé jsme musely trochu polochtat, aby se na mikrofon zasmály, ty starší se pustily do beatboxu a do rapu. Náramně jsme se u toho ve studiu bavili. Nakonec nám zahostovali i tatínkové. Jeden nám složil říkanku a zazpíval synkovi ukolébavku, další zahrál na cajon a Léni partner dokonce celou desku točil, protože je naším dvorním zvukařem a kde bylo potřeba dodat trochu basu nebo rytmu, přihodil také svou trošku do mlýna.

Debutové album Singalana (2007, Indies Scope) a i druhé album Tubab Woman (2010, Indies Scope) jsou nahrávky, které připravovaly a natáčely dámy z Yellow Sisters delší dobu a v produkci se zaměřovaly na každičký detail. Třetí album vzniklo v daleko kratším čase a navíc ve velmi uvolněné atmosféře. „Chvilkama to byla dost divočina, takový zvěřinec :). Zvlášť když jsme v jednu chvíli měly všech osm dětí ve studiu najednou a snažily jsme se s nimi nahrát sbor bojujících ninjů.“ A tak z nového alba sálá radost z muziky, zpívání a rozpustilost dětí. Rodina Yellow Sisters si hraje a zpívá a zve vás ať se k nim přidáte. Není nic jednoduššího.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské | Vocals

obal alba

Hm...

Klukoviny
Dostupné varianty
CD 349 Kč
obal alba

Petr Skoumal

Pro děti od pěti... (unlimited)
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MC 79 Kč
MP3 97 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Karolína Kamberská

Říkadla a křikadla
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Kašpárek v rohlíku

Bejbypank
Dostupné varianty
CD 299 Kč
RECENZE

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×