obal alba

Volume 1: Sound Magic

Afro Celt Sound System

Real World Records / 2012
Žánry: world music
CDRWG61
CD 150 Kč

O ALBU

Edice REAL WORLD GOLD 

vychází  21. května 2012

Album nahrané v červenci 1996 dostalo název Afro Celts Sound System, Volume 1, Sound Magic a od samého začátku bylo považováno za originální a  ojedinělý projekt, při kterém se společnost čtyřiadvaceti zúčastněných hudebníků ani nenamáhala vyprofilovat do podoby běžné skupiny.
 
Vír elektronických rytmů, vášnivé divošství a křesťanská krása Iarlova zpěvu fascinují, jako byste byli poprvé na safari.
 
„Náš způsob psaní  a hraní nepředstírá nějakou věrnost  danému tradičnímu stylu, kromě našeho vlastního. Hudba Afro Celt Sound System je zakořeněná v minulosti a přesahuje do budoucnosti. Spolupráce rozličných muzikantů v kapele byla vždycky nenásilná, upřímná a harmonická. je to jako bychom si navzájem četli myšlenky, výsledkem pak je nezakonzervovanost, přenosnost a hluboká magičnost,, uvedl tehdy James McNally.
 
Hudební kritika debut přivítala s nadšením, zrovna tak návštěvníci festivalů WOMAD v Austrálii, Kanadě nebo newyorském Central Parku: tady rozdováděli Afrokelťané publikum ve společnosti Transglobal Underground a Talvina Singha. Dvě stě tisíc kusů prodaných kusů znamenalo  pro značku Real World nečekaný úspěch.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT World music

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×